اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 15
  • بازدید دیروز : 28
  • بازدید کل : 458784

دانلود فایل آموزش پیاده سازی گرافیکی هشت وزیر با #C


دانلود فایل آموزش پیاده سازی گرافیکی هشت وزیر با #C

دانلود فایل آموزش پیاده سازی گرافیکی هشت وزیر با #C

پیاده سازی گرافیکی هشت وزیر با sharpC فرمت فایل: docx تعداد صفحات: 18 مقدمه: مخاطبان این مقاله این مقاله برای آن دسته از افرادی می باشد که پیشین با Csharp کار کرده اند و یا قصد آشنایی و برنامه نویسی با این قالب برنامه نویسی را دارند.در این مقاله کوشش شده است که هر بخش ...

دانلود فایل آموزش پیاده سازی گرافیکی هشت وزیر با #C
انتشار : ۱ آذر ۱۳۹۷

دانلود پاورپوینت نقش فناوری اطلاعات در کارآفرینی دیجیتال


دانلود پاورپوینت نقش فناوری اطلاعات در کارآفرینی دیجیتال

دانلود پاورپوینت نقش فناوری اطلاعات در کارآفرینی دیجیتال

نقش فناوری اطلاعات در کارآفرینی دیجیتال فرمت فایل: pptx تعداد اسلاید ها: 30 مقدمه: جهان در سال zwnj;های اخیر شاهد انقلاب اطلاعات وارتباطات بوده و تحولات اجتماعی عظیمی در آن به وجود آمده است، به طوری که در اثر این تحولات، قرن جاری به نام فناوری اطلاعات و ارتباطات ...

دانلود پاورپوینت نقش فناوری اطلاعات در کارآفرینی دیجیتال
انتشار : ۱ آذر ۱۳۹۷

دانلود مقاله استفاده از شبکه های اجتماعی در بازاریابی ویروسی


دانلود مقاله استفاده از شبکه های اجتماعی در بازاریابی ویروسی

دانلود مقاله استفاده از شبکه های اجتماعی در بازاریابی ویروسی

استفاده از شبکه های اجتماعی در بازاریابی ویروسی فرمت فایل: docx تعداد صفحات: 9 چکیده پیدایش و گسترش شبکه های اجتماعی باعث ایجاد بازار های جدیدی در دنیای الکترونیک شده است. تحلیل شبکه های اجتماعی به بررسی روابط میان افراد ، سازمان ها و دیگر عناصر اجتماعی می ...

دانلود مقاله استفاده از شبکه های اجتماعی در بازاریابی ویروسی
انتشار : ۱ آذر ۱۳۹۷

دانلود مقاله محاسبات سرویس گرا و وب معنایی


دانلود مقاله محاسبات سرویس گرا و وب معنایی

دانلود مقاله محاسبات سرویس گرا و وب معنایی

محاسبات سرویس گرا و وب معنایی فرمت فایل: docx تعداد صفحات: 8 حجم فایل: 116 کیلوبایت مقدمه با وجود اینکه وب در ابتدا برای استفاده انسان ها ساخته شد، متخصصان براین باورند که باید تکامل پیدا کند،احتماال از طریق طراحی و به کارگیری سرویس های پیمانه ای، تا استفاده ...

دانلود مقاله محاسبات سرویس گرا و وب معنایی
انتشار : ۱ آذر ۱۳۹۷

دانلود مقاله بررسی ویروس های رایانه ای


دانلود مقاله بررسی ویروس های رایانه ای

دانلود مقاله بررسی ویروس های رایانه ای

بررسی ویروس های رایانه ای فرمت فایل: docx تعداد صفحات: 83 حجم فایل: 4/05 مگابایت مقدمه ويروسهای رایانه ای از جمله موارد اسرارآميز و مرموز در دنيای رایانه بوده که توجه اغلب کاربران را بخود جلب می نمايد. ويروس های رایانه ای بخوبی قدرت آسيب پذيری سيستم های اطلاعاتی ...

دانلود مقاله بررسی ویروس های رایانه ای
انتشار : ۱ آذر ۱۳۹۷

پیتر تیل سیلیکون ولی را ترک می‌کند


عزیمت مشهورترین سرمایه‌گذار طرفدار ترامپ به لوس‌آنجلس

پیتر تیل سیلیکون ولی را ترک می‌کند

پیتر تیل ( Peter Thiel) سرمایه‌گذار مشهور و جنجالی سیلیکون ولی حالا قصد دارد - این منطقه - سیلیکون ولی - را به سمت جنوب یعنی لوس‌آنجلس ترک کند.

او همچنین موضوع کناره‌گیری از هیات مدیره شرکت فیس‌بوک - یکی از شرکتهایی که او جزو سرمایه‌گذاران اولیه‌اش بوده - را نیز مد نظر دارد. پیتر تیل از سال ۲۰۰۵ یعنی یک سال بعد از به وجود آمدن فیس‌بوک عضو هیات مدیره این شبکه اجتماعی بوده اما از حدود یک سال قبل و بعد از انتخاب دونالد ترامپ به رییس جمهوری آمریکا و حمایت Peter Thiel از وی، رابطه او و بنیانگذار این شرکت - مارک زاکربرگ - تیره شد. البته این فقط موضوع زاکربرگ نیست بلکه تقریبا می‌توان گفت بخش مهمی از سیلیکون ولی که از انتخاب ترامپ شوکه شده بود با طرفدار اصلی آن در این منطقه یعنی سیلیکون ولی رابطه خوبی ندارد. خود پیتر تیل که قبل از انتخاب ترامپ چندین میلیون دلار به ستاد او کمک کرده بود و حمایتش جنجالی در سیلیکون ولی ایجاد کرد تلاش کرد به عنوان مشاور تکنولوژی ترامپ رابطه این شرکت‌ها و رییس جمهور جدید آمریکا را با برگزاری جلساتی بهبود دهد اما این تلاش چندان موفق نبود.

مرتبط : نشست ترامپ با رهبران تکنولوژی

حالا پیتر تیل ۵۰ ساله که تقریبا بخش اصلی زندگی خود را در سیلیکون ولی گذرانده قصد دارد به لوس آنجلس برود و در مجموعه ۷ هزارمتری اقامت کند که حدود شش سال قبل در تپه‌های سانست این شهر خریداری کرده است. او البته به همراه خودش دو مجموعه Thiel Capital و Thiel Foundation را هم به لوس‌آنجلس منتقل خواهد کرد.

پیتل تیل در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پشت سر ترامپ ایستاد و همین او را مورد انتقاد زیادی قرار داد. Reed Hastings عضو سابق هیات مدیره فیس‌بوک و مدیرارشد اجرایی فعلی نت‌فلیکس یکی از منتقدان اصلی او بود. تیل که همیشه طرفدار جناح محافظه کار در فضای سیاسی آمریکا بوده اخیرا گفته که فضای سیلیکون ولی بعد از انتخاب ترامپ نسبت به دیدگاه‌ سیاسی جناح محافظه‌کار متعصبانه برخورد می‌کند. تنها بعد از انتخاب ترامپ یکی از دانشجویان تیل ۱۰۰ هزار دلار حمایت او از استارت‌آپ اش را پس داد و گفت نمیتواند خودش را راضی کند از حامی ترامپ حمایت دریافت کند.

تیل که در کنفرانس سیاست و تکنولوژی در دانشگاه استنفورد سخنرانی می‌کرده همچنین به انتقاد گفته سیلیکون ولی به یک ایالت تک حزبی تبدیل شده است.

مرتبط :‌واکنش تند سیلیکون ولی به انتخاب ترامپ

خود پیتر تیل در دهه هشتاد در استنفورد درس خوانده است. او به همراه ایلان ماسک شرکت Paypal را پایه گذاشت که بعدا به قیمتی بیش از ۱ میلیارد دلار فروخته شد. او در ۲۰۰۸ هم جزو نخستین سرمایه‌گذاران استارت‌آپ SpaceX ایلان ماسک بود. با این حال بزرگترین موفقیت او در سرمایه‌گذاری مربوط به فیس‌بوک است. او در روزهای ابتدایی رشد فیس بوک ۵۰۰ هزار دلار در ازای ۱۰ درصد سهام این شرکت سرمایه‌گذاری کرد. پس از رشد قابل توجه فیس‌بوک ارزش سهام او در این شرکت به بیش از یک میلیارد دلار رسید. با این حال تیل در طی سال‌های اخیر بخش عمده سهام خود در این شبکه اجتماعی را فروخته است. در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ او ۷۳ درصد از سهام باقی مانده خود که بالغ بر ۳۰ میلیون دلار می‌شد را نیز به فروش رساند تا از نظر مالی رابطه او و فیس‌بوک به حداقل برسد.

به رغم انتقادها از داخل هیات مدیره و همچنین بیرون از فیس‌بوک برای کنار رفتن پیتر تیل از هیات مدیره فیس‌بوک، مارک زاکربرگ گفت که از حضور عقاید مختلف - به گفته زاکربرگ تنوع ایدئولوژیک - هم داخل هیات مدیره و هم در فضای کاری باید استقبال کرد با این حال او هم نگران دعوای بین هیات مدیره این شرکت بوده و تابستان سال قبل بعد از منتشر شدن ایمیل یکی از اعضای هیات مدیره نسبت به علنی شدن بحث‌های بین هیات مدیره فیس‌بوک در فضای عمومی ابراز نگرانی کرده بود. زاکربرگ در تماس تلفنی خود در آن زمان از پیتر تیل خواسته بود که در هیات مدیره باقی بماند و پیتر تیل هم گفته بود به طور داوطلبانه هیات مدیره فیس‌بوک را ترک نخواهد کرد.

پیتر تیل اما در جاهای دیگری هم جنجال آفرین بوده مثلا در حمایت مالی مخفیانه از اقدام حقوقی یک کشتی‌گیر علیه یک رسانه Gawkker Media که در نهایت باعث شد آن رسانه به پرداخت ۳۲ میلیون محکوم شود. Gawkker Media بعد از این حکم ورشکسته و تعطیل شد. پیتر تیل بعد از مشخص شدن حمایت مالی مخفیانه‌اش از این اقدام حقوقی گفت که در سال ۲۰۰۷ این رسانه همجنس‌گرا بودن او فاش کرده چیزی که به گفته تیل نقض حریم خصوصی او بوده است. پیتر تیل در سال ۲۰۱۶ در سخنرانی در مجمع جمهوری‌خواهان گفت که به همجنس‌گرا بودن خود افتخار می‌کند. البته تیل بعد از ورشکستگی Gawkker به دادگاه ورشکستگی نیویورک نامه نوشت و تلاش کرد این شرکت را خودش خریداری کند اما دادگاه این درخواست را نپذیرفت.

حالا و در فصل جدید زندگی‌اش پیتر تیل تلاش دارد که یک رسانه جدید به راه بیندازد. طی دو سال اخیر او بخش عمده فعالیت‌هایش در سیلیکون ولی را کاهش داده از جمله از هیات مدیره Zenefits و Asana بیرون آمده، از شتابدهنده Y Combinator استعفا داده و بخش عمده سهامش در Twilio هم فروخته است. با این حال او هنوز هم عضو هیات مدیره چندین شرکت در سیلیکون ولی باقی مانده از جمله شرکت Palantir که در زمینه استخراج دیتا فعالیت می کند.

پیتر تیل در سال ۲۰۱۲ برای خانه‌اش در لوس‌آنجلس ۱۱.۵ میلیون دلار پرداخته بود.

 

منبع :‌ وال‌استریت جورنال

منبع :‌ آی تی ایران

پیتر تیل سیلیکون ولی را ترک می‌کند
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

سه انتظار کارمندان از محل کار


هر زمان که راجع به شرایط و ارزش‌های شغلی صحبت می‌کنیم، غیرممکن است که یکی از افراد همان جمع به هرم معروف در این زمینه اشاره نکند. این هرم در اصل تئوری ارائه شده توسط »آبراهام ماسلو» است که معتقد بود همه‌ی انسان‌ها سلسله‌ای از نیازهای ذاتی را در درونشان دارند. در این تئوری آمده هنگامی که نیازهای روانشناختی و رفاهی شخص تامین شد، سپس خواهان عشق و تعلق خواهد شد و در ادامه هم نیازمند اعتماد به نفس و اعتبار و درپایان نیز جویای خودآموزی خواهد شد. اما این هرم در اصل حدود 1.5 قرن پیش طراحی شده و روانشناسان اخیرا به این نتیجه رسیده‌اند که این هرم به تغییر و تحول اساسی نیازمند است.

زمانی که چند دهه اخیر در زمینه علوم اجتماعی را بررسی و مطالعه می‌کنید، به این نتیجه می‌رسید که نمی‌توان با قسمت ابتدایی تئوری ماسلو مخالفت کنید. اگر نیازهای اولیه و اساسی شخص تامین و مهیا نشود به سختی می‌تواند بر روی دیگر مسائل تمرکز کند و توانایی‌های خود را پرورش دهد. برای مثال اگر شغلی دارید که درآمد آن کافی نیست و شب‌ها تا صبح در فکر و خیال نداشته‌هایتان هستید، مطمئنا زمان زیادی را صرف خودآموزی نخواهید کرد چراکه نیازهای اولیه شما مهیا نشده است.

با این حال زمانی که ماسلو این تئوری خود را مطرح کرد، شرکت‌ها، کارخانه‌ها و ادارات قادر به تامین نیازهای اولیه روانشناسی و رفاهی کارمندان خود نبودند. اما امروزه بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها نه تنها نیازهای اولیه بلکه تقریبا تمامی نیازهای کارمندان خود را از جهات مختلف تامین می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به وعده‌ها غذایی، باشگاه‌های ورزشی و وسایل رفاهی و سرگرمی اشاره کرد. بنابراین افرادی که در این چنین شرکت‌ها و سازمان‌ها مشغول کار هستند، درگیری و دغدغه‌های ذهنی بسیار کمتری در مقایسه با کارمندان در دهه‌های گذشته دارند.

اگر ماسلو امروز زنده بود!

اگر ماسلو امروز زنده بود و قرار بود هرم معروف خود را دوباره از نو طراحی و ارائه کند چه تغییراتی در آن ایجاد می‌کرد؟ این سوالی است که قصد داریم پاسخ آن را در فیسبوک، یکی از بزرگترین و مشهورترین شرکت‌های دنیا پیدا کنیم و در این راه از یک تیم آنالیز هم کمک گرفته‌ایم. کارمندان فیسبوک در سال 2 مرتبه در نظرسنجی طراحی شده شرکت می‌کنند. در این نظرسنجی از کارمندان خواسته می‌شود آنچه را که بیشتر از هرچیزی در محیط کار برای آن ارزش قائل بوده و نیازمند آن هستند را نام ببرند. پس از بررسی مکرر صدها هزار پاسخ مختلف، در پایان موفق شدیم این 3 معیار اساسی از نظر کارکنان را کشف کنیم: حرفه، محیط کار و انگیزه.

حرفه

در اصل همان شغل افراد می‌شود: یک شغل مناسب که به افراد استقلال بدهد و این امکان را به‌وجود بیاورد که شخص از توانایی‌هایش در محیط کار استفاده کند و همچنین پیشرفت و یادگیری او را به نحو مثبت افزایش دهد. این گزینه اصلی‌ترین نیاز ذاتی در بین افراد به‌شمار می‌آید.

محیط کار

به مردم اطراف مربوط می‌‌شود: محترم شمرده شدن، مورد توجه واقع شدن و شناخته شدن توسط دیگران انتظاراتی هستند که کارمندان در این نظرسنجی به آنها به عنوان گرینه‌های اصلی در بخش محیط کار اشاره کرده بودند. این معیار در اصل حس ارتباط و تعلق افراد را تشکیل می‌دهند.

انگیزه

انگیزه هم به هدف مربوط می‌شود: داشتن این حس که می‌توان موثر واقع شد، هم جهت بودن با اهداف و ماموریت‌های شرکت و باور داشتن اینکه فعالیت‌های آنها تاثیر مثبتی در اجتماع و سراسر دنیا دارد، از نیازهایی بودند که کارمندان در بخش انگیزه به آنها اشاره کرده بودند.

این 3 گزینه که در بالا به آنها اشاره کردیم در اصل یک توافق روانشناسی را تشکیل می‌دهند. این توافق روانشناسی یک سری انتظارات و ملزمات نانوشته در محل کار هستند که کارمندان و کارفرمایان از همدیگر انتظار اجرای آنها را دارند. زمانی که این انتظارات به‌طور کامل برآورده شود، افراد می‌توانند با تمام قدرت و توانایی خود در محل کار حضور پیدا کنند و وظایفشان را به بهترین نحو ممکن اجرا کنند. اما زمانی که این انتظارات و توافقات عملی نشوند، افراد هم تعهد و رضایت کمتری در محل کار از خود نشان می‌دهند که در نتیجه آن تلاششان کمتر و عملکردشان ضعیف‌تر از قبل خواهد شد.

در گذشته شرکت‌ها سیاست و فرهنگ محیط کاری خود را تنها بر پایه یکی از این 3 اصل بنا می‌کردند. برای مثال سازمان می‌توانست شخص را با اختصاص یک شغل خوب یا یک محیط کاری مناسب و یا یک هدف خوب به او استخدام و ترغیب کند اما نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد که امروزه کارمندان چیزی بیشتر از یک گزینه را می‌خواهند. در جدیدترین نظرسنجی انجام شده بیش از 25 درصد کارکنان معتقد بودند که هر 3 مورد یعنی حرفه، محیط کار و انگیزه به یک اندازه اهمیت دارند در حالی که در گذشته تنها یکی از این 3 مورد برای کارکنان در اولویت قرار داشت. ضمنا حدود 90 درصد کارکنان شرکت کننده در این نظرسنجی حداقل 2 مورد از 3 مورد بالا را به عنوان مهم‌ترین معیارها انتخاب کرده بودند.

در پایین میزان اهمیت دهی کارکنان به 3 اصل حرفه، محیط کار و انگیزه بر اساس سن و از طریق نمودار نمایش داده شده است.

در این نمودار می‌بینیم که افراد با سن بالاتر، بیشتر از سایرین به گزینه سوم یعنی انگیزه و اهداف اهمیت می‌دهند. در کنار این حقیقت، نتایج نشان می‌دهند که افراد جوان‌تر اهمیت کمتری به انگیزه و اهداف می‌دهند و در درجه اول به حرفه یعنی گزینه 1 اهمیت می‌دهند. در حقیقت، افراد 55 ساله و بالاتر تنها گروهی بودند که انگیزه و هدف را از 2 گزینه دیگر یعنی محیط کار و حرفه مهم‌تر می‌دانند. این مسئله نشان می‌دهد زمانی که افراد از میان سالی عبور می‌کنند، خدمت به جامعه را مهم‌تر از هرچیزی تلقی می‌کنند و در مقابل افراد جوان‌تر بهبود توانایی‌های فردی و حرفه خود را در اولویت قرار می‌دهند.

با این حال تفاوت انتظارات و اولویت‌ها در بین کارکنان جوان و مسن بسیار ناچیز است. ضمنا نتایج به‌دست آمده در بین کارکنان با وضعیت رفاهی مختلف هم چندان تفاوتی نداشت و چه آنهایی که انتظاراتشان در محیط کار برآورده شده بود و چه آنهایی که از کمبود امکانات و مشوق‌ها در محیط کار رنج می‌بردند، همگی این 3 معیار را با ترتیب مشابه انتخاب و ارزش‌گذاری کردند. در ادامه نیز پس از اینکه نتایج نظرسنجی را با توجه به محل زندگی افراد بررسی کردیم باز هم به این نتیجه رسیدیم که حرفه، محیط کار و انگیزه همچنان مهم‌ترین و با ارزش‌ترین معیارهای کارکنان در سراسر نقاط دنیا محسوب می‌شوند.

لازم به ذکر است که نتایج این نظرسنجی بر اساس زمینه فعالیت افراد در فیسبوک هم نتایج مشابه را نشان داد:

ماسلو می‌گوید: «اگر بتوانیم نیازهای یک شخص را درک کنیم، می‌توانیم بگوییم یک دستاورد روانشاختی بزرگ را کسب کرده‌‌ایم.» نتایج نظرسنجی بالا انتظارات افراد از محل کارشان را به وضوح نشان می‌دهد و می‌توان گفت تقریبا تمامی افراد انتظارات مشترک و مشابهی از کحل کار و کارفرمای خود دارند. زمانی که بحث از یک شغل ایده‌آل می‌شود، تقریبا تمامی افراد از حرفه، محیط کار مناسب و انگیزه صحبت می‌کنند. بنابراین چه 20 ساله باشید چه 60 ساله، چه مهندس فنی شرکت باشید چه مسئول فروش و چه در سائوپائولو زندگی کنید چه در ایالت دیترویت، این 3 مشوق همچنان در صدر اولویت‌ها و انتظارات شما از محیط کار قرار خواهد داشت. امیدواریم این 3 اصل در محیط کار برای شما هم برآورده شده باشد.

منبع: HBR

 

منبع :‌ آی‌تی‌ایران

سه انتظار کارمندان از محل کار
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

گزارش تصویری اختصاصی آی‌تی‌ایران از MWC 2018



منبع :‌ آی‌تی‌ایران

گزارش تصویری اختصاصی آی‌تی‌ایران از MWC 2018
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

بحران پیش روی فیسبوک


یکی از مشکلات اصلی فیسبوک این است که درآمد این شرکت مستقیما به مدت زمانی که کاربران بر روی اپلیکیشن‌های آن صرف می‌کنند وابسته است. هرچه زمان بیشتری در شبکه‌های مجازی وقت بگذرانید، تبلیغات بیشتری می‌بینید، برروی آن‌ها کلیک می‌کنید و از این راه فیسبوک پول بیشتری درمی‌آورد. به همین خاطر منافع مالی فیسبوک با برنامه‌اش برای استفاده‌ی سالم‌تر از فضای مجازی منافات دارد. مشخص نیست فیسبوک تا چه حد کاربرانش را در برابر خطرات استفاده‌ی بیش از حد شبکه‌های مجازی محافظت می‌کند. البته درآمد از راه تبلیغات فواید زیادی هم دارد. مدیرعامل فیسبوک مارک زاکربرگ چندین بار گفته است که: فیسبوک همواره سرویسی رایگان برای همه خواهد بود. این تبلیغات به فیسبوک این اجازه را می‌دهد که برای کسانی که تمایلی به پرداخت هزینه‌ای ندارند و یا تمایلی برای این کار ندارند، رایگان باقی بماند.

این تبلیغات به فیسبوک کمک می‌کند دست از تحقیق، توسعه و پیشرفت تکنولوژی‌های جدید برندارد، در سرمایه‌گذاری‌های پیش‌رو نقشی فعال داشته باشد و استعداد‌های برتر را جذب کند. هرچه تعداد کاربران این اپلیکیشن با قدرت خرید بالا در بازارهایی مانند آمریکا، اتحادیه اروپا و کانادا بیشتر باشد پول بیشتری از این تبلیغات عاید فیسبوک می‌شود که جبران‌کننده‌ی قیمت پایین تبلیغات در کشورهای در حال توسعه است. مشکل اینجاست که مدل کسب درآمد فیسبوک از طریق تبلیغات نیازمند افزایش زمانی است که کاربران بر روی این شبکه اجتماعی وقت می‌گذرانند. کاری که اکثر اوقات از طریق محتوای تمام‌نشدنی که سعی در تحمیل خوب بودن یک محصول دارد، انجام می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد همین مسئله است که به کاربران آسیب می‌رساند. صرف ۱۰ دقیقه وقت پشت سر هم روی فیسبوک می‌تواند حال ما را بد کند. ما به طور مدواوم خودمان را درگیر حسادت می‌کنیم. مطالعات نشان می‌دهد اینکه به طور مداوم خود را در معرض اطلاعات مثبت درباره دیگران قرار دهید دچار حسادت خواهید شد، احساسی که مستقیما بر روی حال شما تاثیر می‌گذارد. یک تحقیق در سال ۲۰۱۱ بعد از بررسی عکس‌هایی منتشر شده بر روی فیسبوک ، ادعا کرد افراد در هنگام مشکلات احساسی‌شان احساس تنهایی بیشتری دارند، در حالی که در واقعیت این طور نیست!

این تحقیق تاثیر مستقیمی بر روی زاکربرگ گذاشت، او پیش از این گفته بود: حفاظت از جامعه‌ برای ما مهم‌تر از افزایش سوددهی است. زمان صرف شده بر روی این شبکه هدف اصلی نیست، ما قصد داریم زمانی که افراد بر روی فیسبوک می‌گذرانند صرف تعاملات اجتماعی معنادار و الهام‌بخش شود. اما حقیقت این است با این شبکه‌های اجتماعی مجازی زمانی که افراد می‌توانند صرف ارتباط با یکدیگر بکنند را به نوعی به هدر می‌دهد. زاکربرگ در این راستا از تغییرات زیادی در فیسبوک اطلاع داده است، تغییراتی هرچند کوچک. فیسبوک با هدف افزایش تعامل افراد با یکدیگر مقاله‌های خبری، پست‌های عمومی و ویدیوهای محبوب کمتری نشان می‌دهد. نتیجه‌ی این کار کاهش حدود ۵۰ میلیون ساعت در یک روز بر روی این شبکه‌ی اجتماعی بود. با این که ممکن است عددی بزرگ به نظر برسد اما در حقیقت فقط کاهشی حدود پنج درصد است. با ایجاد تغییرات اثربخش می‌توان منتظر تاثیرات واقعی آن بر روی زمان صرف شده بر روی فیسبوک بود، که احتمالا بر روی درآمد حاصل از تبلیغات آن اثر خواهد گذاشت. این کار ملزم به جلوگیری افراد در استفاده‌ی طولانی از اپلیکیشن‌ها خواهد بود، که با با ایجاد گزینه‌های do not disturb قوی‌تر و یا کاهش نوتیفیکیشن‌های اسپم‌ها امکان‌پذیر است.

 

راه حل فیسبوک برای درآمد

در نتیجه فیسبوک به کمپانی تبدیل شده است که قصد دارد حال ما را بهتر بکند، اما در حقیقت درآمد آن از حال بد ما حاصل می‌شود. علاوه بر این‌ها این شرکت قول داده است برخلاف تاثیرات بدی که در اثر این سیاسیت‌ها بر روی درآمدش حاصل خواهد شد، برای همیشه رایگان باقی بماند. برای همین به نظر می‌رسد راه حل فیسبوک یک اشتراک بدون تبلیغات باشد که در کنار مدل عمومی رایگان به همراه تبلیغات بتواند به درآمد این کمپانی کمک کند. با پرداخت ماهانه‌ی مبلغی برای حذف تبلیغات، فیسبوک می‌تواند برای کسب درآمد به روشهای غیر از زمان صرف شده تکیه کند. این کار به این کمپانی کمک می‌کند در حین اعمال تغییرات زیادی برای بهبود حال کاربران بتواند بر روی پیشرفت و گسترش اپلیکیشن‌هایش متمرکز شود. از آن‌جایی که در حال حاضر واتس‌اپ در بعضی از کشورها با هزینه‌ای حدود یک دلار در سال اشتراک بدون تبلیغات دارد، این ایده برای فیسبوک آن‌چنان هم غریب به نظر نمی‌رسد. فیسبوک با این کار می‌تواند از دخالت‌های سیاسی مانند درگیر شدن در انتخابات‌ها کنار بکشد. برای کاربرانی که می‌توانند و یا مایل به پرداخت این مبلغ هستند، تجربه‌ای عمیق‌تر بر روی فیسبوک در انتظار است، چرا که می‌تواند فقط مطالب اصلی و ارگانیک را در قسمت اخبار ببینند. این کار به افراد اجازه می‌دهد زمانی را که با دیدن تبلیغات هدر می‌دهند بر روی کارهایی هدف‌دار متمرکز کنند و آن را صرف تعامل با جامعه و دوستانشان کنند و در کنار آن به فیسبوک نیز کمکی کرده باشند.

برای افرادی که نمی‌خواهند این مبلغ را خرج کنند و یا امکان این کار را ندارند تجربه‌ی کار با فیسبوک درست همانند قبل باقی می‌ماند. البته هنگامی که درصد افرادی که در معرض تبلیغات هستند کم بشود، فیسبوک قدرت انعطاف بیشتری خواهد داشت تا ساختار اپلیکیشن را طوری بچیند که صدمه کمتری به کاربران بزند. و از آن‌جایی که این اپلیکیشن در بسیاری از بازارها مشتریان خودش را پیدا کرده است، تمرکز بر روی بهبود به جای رشد و گسترش ریسک کمی را به همراه خواهد داشت. فیسبوک می‌تواند رقمی مشابه درآمدی که از تبلیغات برای هر کاربر به دست می‌آورد، به این کار اختصاص دهد (علاوه بر مبلغ کمی که از بازی‌هایش به بدست می‌آورد). در آمریکا فیسبوک رقمی حدود ۸۴.۱۴ دلار به ازای هر کاربر دریافت می‌کند، این در حالی است که این رقم در سایر کشورها به طور میانگین به ۲۰.۲۱ دلار می‌رسد. در صورت حذف تبلیغات فیسبوک می‌تواند از هر کاربر از ۱.۶۵ تا ۷ دلار در ماه پول گیرد، رقمی که برای کاربران نیز منطقی به نظر می‌رسد. این نرخ سالانه می‌تواند افزایش یابد تا با افزایش سود حاصل از تبلیغات هم‌گام باشد. ممکن است با این کار درصد کمی از افراد حاضر به پرداخت این پول شوند، البته همین درصد کم ممکن است به ده‌ها یا صدها میلیون کاربر برسد. این کار به فیسبوک اجازه خواهد داد امکانات بیشتری برای همه بر روی اپلیکیشن‌هایش اعمال کند.

سوق دادن درصد بیشتری از کاربران به استفاده از اشتراک ماهانه‌ی بدون تبلیغ نیازمند امکاناتی علاوه بر حذف تبلیغات خواهد بود. استعدادهای مهندسی و انرژی که قبلا بر روی تبلیغات متمرکز بود حالا می‌تواند بر روی این امکانات تمرکز کند. فیسبوک احتمالا مجبور خواهد شد برای کاربرانی که این اشتراک را خریداری می‌کنند، امکانات ساده‌ای در نظر بگیرد، در غیر این صورت کاربرانی که این اشتراک را خریداری نکرده‌اند حس‌می‌کنند در طبقه‌ی پایین‌تری از نظر ارزش اجتماعی قرار دارند و یا به آن‌ها خیانت شده است. علاوه بر این حذف امکانات موجود برای کاربران نیز عملی به نظر نمی‌رسد. هم‌چنین فیسبوک نمی‌‌تواند اشتراک رایگان را به سایه‌ای از اشتراک پولی تبدیل کند. کاری که اسپاتیفای انجام داده است و فقط کسانی که اشتراک را خریداری کرده باشند این امکان را دارند آهنگ به خصوصی را انتخاب کنند.

در عوض فیسبوک مجبور خواهد شد از اپلیکیشن‌هایی مانند تیندر ایده بگیرد، اپلیکیشنی که برای امکانات پیشرفته‌تر مانند کشیدن صفحه به چپ و راست به طور نامحدود، برگشتن به عقب نامحدود و مشاهده‌ی افرادی که از روی پروفایل شما صفحه را به راست کشیده‌اند، پول اضافه‌تری دریافت می‌کند. اپلیکیشن چت گیمرها دیسکورد، در ازای دریافت پول امکانات اضافه‌تری به پروفایل شما همانند انتخاب اسم، کیفیت بالای صفحه و آواتار های اینمیشینی پروفایل ارائه می‌کند.

امکانات اضافه‌ روی فیسبوک چطور خواهند بود؟

می‌توانند امکانات ظاهری باشند، همانند یک علامت کنار پروفایل شما درست مثل پروفایلهای تایید شده، تنظیمات شخصی پروفایل بیشتر، و یا فیلترهای بیشتری برای تصویرهای پروفایل. هم‌چنین می‌تواند امکانات بهبود محتوا باشند همانند آپلود عکس‌ها و یا ویدیوهایی با کیفیت بالا و یا برداشتن محدودیت ۵۰۰۰ دوست برای هر پروفایل و یا جالب‌ترین امکان می‌تواند ابزارهای مربوط به محتوای نشان داده شده باشد، مثل کنترل‌های دستی پیشرفته برای انتخاب محتوای نمایش داده شده در قسمت اخبار، کاری که قبل از این هم فیسبوک انجام می‌داد. در سال ۲۰۰۷ می‌توانستید انتخاب کنید که تغییرات وضعیت رابطه، لینک‌ها، عکس‌ها و چیزهایی بیش از این برای شما نشان داده شود و یا نه. مطمئنا افراد زیادی هستند که مایلند با پرداخت مبلغی، کمتر عکس بچه‌ها و یا مطالب سیاسی ببیند. اگر دیدن محتوای نامطلوب یکی از مشکلات باشد، فروختن تنظمیات اضافه که به کمک آن هر کاربر بتواند خودش این مشکل را حل کند به نظر جالب می‌رسد.‍ اگر باز هم مشکل فیسبوک حل نشد می‌تواند به ایجاد امکانی مثل چه کسی پروفایل شما را دیده است روی بیاورد. آن قدر که افراد در اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها دیگر به دنبال این امکان میگردند اضافه کردن آن به نظر منطقی می‌رسد. حتی لینکداین هم این امکان را می‌فروشد. همانند این امکان، امکانات دیگری هم هستند که بر روی تجربه‌ی کاربری افرادی که این اشتراک را نخریده‌اند تاثیر آنچنانی نخواهد گذاشت.

ریسک کمی در امتحان این ایده وجود دارد. فیسبوک در حال حاضر هم ایده‌های زیادی را با سیستم Gatekeeper خود امتحان می‌کند، سیستمی که نسخه‌های مختلفی را از یک سرویس در اختیار کاربران قرار می‌دهد و نتیجه را بررسی می‌کند. فیسبوک می‌تواند این کار را ابتدا در کشورهای انگلیسی زبانی مانند نیوزیلند امتحان کند، که به طور تقریبی فرهنگی مشابه به اکثر کاربران این شبکه‌ی اجتماعی را دارند اما نگاهی بازتر به این کار نسبت به کشوری مثل آمریکا دارند. اگر این کار موفق نبود می‌توانند آن را متوقف کنند.

یک نگرانی این است که در حال حاضر فیسبوک از یک جامعه‌ی کاربری بزرگ یکسان برخوردار است، مسئله‌ای که برای شرکت‌‌های تبلیغ‌کننده جذاب به نظر می‌رسد. امکان دیده‌شدن توسط درصد بالایی از کاربران در زمانی کم، همانند تبلیغ قبل از یک فیلم جدید بر روی پرده‌ی سینما، برای شرکت‌های تبلیغ‌کننده جذابیت بالایی دارد. اگربخشی از کاربران فیسبوک دیگر تبلیغات را نبینند، طبعا علاقه‌ی این شرکت‌ها برای تبلیغ روی این اپلیکیشن کم خواهد شد. البته همین حالا هم زاکربرگ به از دست دادن بخشی از درآمدش در قبال سلامت کاربران تن داده است. در زمان طولانی امکان خرید اشتراک به صورت اختیاری می‌تواند کاربرانی وفادار برای این سایت به ارمقان آورد، این در حالی است که فیسبوک در قسمت اخبار کار خواهد کرد تا آن را برای همه‌ی کاربران بهبود بخشد. ساخت مراقبت‌های این‌چنینی در برابر استفاده‌ی‌ بیش از حد می‌تواند از کنار گذاشتن این اپلیکیشن توسط کاربران در آینده جلوگیری کند. فیسبوک همیشه رایگان باقی می‌ماند و در عین حال به افراد اجازه ‌می‌دهد در صورتی که می‌خواهند قسمتی از زندگی‌شان را سالم‌تر کنند، مقداری پول در قبال آن بپردازند.

 

منبع :‌ آی‌تی‌ایران

بحران پیش روی فیسبوک
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

تولید انرژی پاک از پوست تخم‌مرغ


دانشمند ژاپنی و گروه وی روشی برای بهبود تولید انرژی بدون کربن با استفاده از پروتئین‌های استخراج شده از پوست تخم مرغ ارائه کردند.

گویا آی تی – یوسکه یامادا استاد دانشگاه اوزاکا اظهار کرد: موفق به استفاده از پروتئین پوست سفید تخم‌مرغ به عنوان ابزاری برای تولید هیدروژن منبع قدرتمند انرژی پاک شدیم.

وی گفت: با این روش زمینه تولید هیدروژن پاک در آینده فراهم خواهد ‌شد.

زمانی که این ماده با اکسیژن واکنش داشته باشد هیدروژن برای تولید برق ایجاد شده و تنها در این فرآیند آب و گرما آزاد می‌شود.

در حال حاضر هیدروژن با استفاده از گاز طبیعی یا سوخت‌های فسیلی تولید و منجر به انتشار گازهای مضر می‌شود.

در این روش هیدروژن در آزمایشگاه بدون سوخت فسیلی تولید می‌شود و دانشمندان به طور سنتی با ایجاد برهم کنش خاصی از مولکول‌ها در مایعات هیدروژن تولید می‌کنند.

اما در این روش مولکول‌ها و ذرات آزادانه در حال حرکت هستند و به صورت تصادفی در مایع قادر به ایجاد فرآیند تولید هیدروژن می‌شوند و دانشمندان تلاش می‌کنند تا آنها را بی‌حرکت کنند. این گروه با استفاده از پروتئین موجود در تخم مرغ، کریستالی با تعداد زیادی سوراخ کوچک برای تسخیر این ذرات ایجاد کردند.

یامادا گفت: این تغییر باعث کنترل حرکت و تعاملات مولکولی و بهبود بهره‌وری در تولید هیدروژن خالص شده است.

اگر از هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی استفاده کنید تنها آب در محیط زیست آزاد می‌شود که بسیار با محیط‌ زیست سازگار است.

وی در ادامه افزود: در این روش پروتئین ابزاری مفید برای تولید هیدروژن در یک آزمایشگاه بدون استفاده از سوخت فسیلی است.

شرکت‌های پیشرو جهان هیدروژن را انرژی نهایی پاک و سوخت‌های فسیلی را عامل گرم شدن کره زمین می‌دانند.

نتایج این تحقیق در نشریه Applied Catalysis B منتشر شده است.

ایسنا

 

منبع: گویا آی تی

تولید انرژی پاک از پوست تخم‌مرغ
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

بومی‌سازی ضدیخ هواپیما با الهام از رفتار سوسک صحرایی


محققان ایرانی موفق شدند ضدیخ سطح معابر و بدنه هواپیما را بومی‌سازی کنند.

گویا آی تی – بابک نوری محقق ایرانی در این زمینه اظهار کرد: در حال حاضر به جای استفاده از ضد یخ آسفالت در روزهای سرد سال از شن و نمک در معابر استفاده می‌شود در حالیکه محصولات ضد یخ معابر، وارداتی بوده است ولی شرکت ما این محصولات را بومی‌سازی کرده است.

وی افزود: با وجود این ضدیخ‌ها دیگر لزومی ندارد که هر سال شهرداری‌ها و فرودگاه‌ها، آسفالت معابر را تعویض کنند و این محصولات در مقایسه با شن و نمک بسیار هم ارزان تر هستند.

نوری اظهار داشت: بال‌های هواپیما قطعات متحرکی دارند که در زمان نشستن هواپیما در باند فرودگاه ممکن است قطرات شبنم روی این قطعات نشسته و یخ بزند که ضد یخ مانع از یخ‌زدگی می‌شود.

این محقق ایرانی در رابطه با عملکرد ضد یخ گفت: این ماده را با الهام از رفتار سوسک صحرایی تولید کردیم چرا که وقتی قطرات شبنم بر روی سوسک صحرایی می‌افتد، ماده‌ای از خودش ترشح می‌کند که موجب تبخیر آب خواهد شد.

وی اضافه کرد: پایین بودن قیمت این محصول نسبت به نمونه خارجی از دیگر مزایای این محصول است.

 

منبع: گویا آی تی

بومی‌سازی ضدیخ هواپیما با الهام از رفتار سوسک صحرایی
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

اینترنت ماهواره‌ای، آخر همین هفته می‌آید


شرکت اسپیس ایکس تصمیم دارد آخر همین هفته، موشک فالکون ۹ را آماده پرتاب کند. این موشک قرار است ماهواره‌ای اسپانیایی به نام Paz و دو ماهواره دیگر را همراه خود ببرد: دو نمونه اولیه روبات کاوشگری که از سوی اسپیس ایکس ساخته شده و برای بررسی امکان ارسال اینترنت در فضا پرتاب می‌شوند.

گویا آی تی – این شرکت قصد دارد نوعی صورت فلکی عظیم ایجاد کند که شامل ۱۲ هزار ماهواره می‌شود و هرکدام از ماهواره‌ها در مدار تعیین شده خود، بالای سطح زمین حرکت می‌کنند و وظیفه آنها ارسال اینترنت به رسیورها یا دریافت کننده‌های موجود در روی زمین است. تمامی این ماهواره‌ها به صورت مرتب دور زمین می‌چرخند و بنا به ادعایی مطرح شده، تمام نقاط زمین را همیشه پوشش خواهند داد.

اسپیس ایکس پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۴۰ میلیون کاربر از این سرویس استفاده خواهند کرد و درآمد سالانه‌ای معادل ۳۰ میلیارد دلار برای شرکت به ارمغان خواهند آورد.

 

منبع: گویا آی تی

اینترنت ماهواره‌ای، آخر همین هفته می‌آید
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

مهندسی بی‌نهایت: برخورددهنده هادرونی بزرگ


برخورددهنده‌ی هادرونی بزرگ یکی از نمادهای فناوری و پیشرفت بشر در عصر جدید است که روزنه‌هایی جدید از ساختار جهان هستی را به‌روی ما می‌گشاید.

یک ماشین چرخشی عظیم در جایی بین مرز فرانسه و سوئیس، در ۱۰۰ متری زیرزمین واقع شده است و قرار است اسرار گیتی را برای ما آشکار کند. البته براساس گفته بعضی‌ از افراد این ماشین می‌تواند حیات را از روی زمین حذف کند. درهرصورت این ماشین، بزرگ‌ترین ماشین دنیاست و قرار است کوچک‌ترین ذرات دنیا را مورد بررسی قرار دهد. نام ماشین یادشده، برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC) است.

برخورددهنده هادرونی بزرگ بخشی‌ از پروژه‌ی سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای ملقب به سرن است. این برخورددهنده به مجموعه‌ی شتاب‌دهنده خارج ژنو سوئیس ملحق می‌شود. زمانی‌ که این برخورددهنده روشن شود، پرتوهایی از پروتون و یون را با سرعتی نزدیک‌ به سرعت نور پرتاب خواهد کرد. این دستگاه باعث خواهد شد تا ذرات بایکدیگر برخورد کنند و سپس حوادث ناشی‌ از برخورد آنها را ثبت خواهد کرد. دانشمندان امیدوارند که این حوادث بتوانند اطلاعات بیشتری درمورد چگونگی شروع گیتی و اینکه جهان از چه‌موادی تشکیل شده است، در اختیار ما قرار دهند.

شتاب دهنده هادرونیمهندسان درحال نصب یک آهن‌ربای بزرگ در برخورددهنده هادرونی بزرگ

LHC جاه‌طلبانه‌ترین و قدرتمندترین شتاب‌دهنده‌ی ذراتی است که تابه‌حال ساخته شده است. هزاران دانشمند از صدها کشور باهم و به‌صورت رقابتی روی آن کار می‌کنند تا به کشفیات و حقایق جدیدی دست یابند. در محدوده‌ی LH‌C، شش موقعیت و مکان وجود دارد که برای انجام آزمایشات مختلف، اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند. گاهی‌ اوقات پیش می‌آید که نتایج جدید به‌دست‌آمده از این آزمایش‌ها توسط چند نفر به‌طور یکسان و همزمان به‌دست می‌آید، بنابراین دانشمندان سعی می‌کنند اولین نفری باشند که اطلاعات جدید و مهمی را کشف کرده است.

هدف LHC یا برخورددهنده هادرونی بزرگ، افزایش دانش ما درمورد گیتی است. بااینکه ممکن است کشفیات دانشمندان به کاربرد عملی نیز منتج شود، ولی باید متذکر شویم که دلیل کار صدها دانشمند و مهندس از ساخت این ماشین، تنها این نیست. درواقع هدف از ساخت این ماشین، افزایش درک و آگاهی ما است. با در نظر گرفتن اینکه هزینه‌های این ماشین میلیاردها دلار است و اینکه نیازمند همکاری صدها کشور است، نبود کاربرد عملی در آن باعث تعجب است.

برخورددهنده هادرونی بزرگ دقیقا به‌دنبال چیست؟

دانشمندان در تلاشی برای درک گیتی (اینکه چگونه کار می‌کند و ساختار اصلی آن چیست) نظریه‌ی مدل استاندارد را مطرح کردند. این نظریه سعی‌ در تعریف و توضیح ذرات بنیادی‌ای دارد که دنیا را به این شکل درآورده‌اند. این نظریه عناصر نظریه نسبیت و نظریه کوانتوم را ادغام می‌کند و همچنین با ۳ مورد از ۴ نیروی اساسی گیتی، یعنی نیروی هسته‌ای قوی، نیروی هسته‌ای ضعیف و نیروی الکترومغناطیس سروکار دارد، ولی با اثرات نیروی چهارم یعنی گرانش کاری ندارد.

مدل استاندارد چند حدس درخصوص گیتی مطرح می‌کند که بسیاری‌ از آنها براساس یافته‌های آزمایشی، صحیح هستند. اما چندین مورد از این مدل وجود دارند که هنوز اثبات نشده‌اند. یکی‌ از این موارد ذره نظری بوزون هیگز است.

ذره‌ی بوزون هیگز احتمالا بتواند به پرسش‌ها درمورد جرم جواب دهد، مثلا اینکه چرا ماده جرم دارد؟ دانشمندان ذره‌هایی را کشف کرده‌اند که جرم ندارند، مثل نوترینو. سوال اینجاست که چرا برخی‌ از ذرات جرم دارند و بعضی دیگر ندارند؟ دانشمندان ایده‌های زیادی برای توضیح وجود جرم مطرح کرده‌اند. ساده‌ترین ایده‌ مربوط‌به مکانیزم هیگز است. این نظریه می‌گوید که به‌دلیل وجود یک ذره و نیروی میانجی مرتبط با آن، برخی‌ از ذرات جرم دارند. این ذره‌ی نظری (بوزون هیگز) هرگز مشاهده نشده است و شاید اصلا وجود نداشته باشد. بعضی‌از دانشمندان امیدوارند که ماشین LHC به آنها برای کشف شواهد وجود ذره بوزون هیگز کمک کند. بعضی‌ دیگر هم امیدوارند که این ماشین اطلاعات جدیدی را به ما بدهد که ما هنوز چیزی درمورد آنها نمی‌دانیم.

برخورد دهنده هادرونی بزرگ

سوال دیگری که دانشمندان درمورد ماده دارند، مربوط به شرایط اولیه گیتی می‌شود. در لحظات ابتدایی پیدایش گیتی، ماده و انرژی جفت بودند و بعداز اینکه جدا شدند، ذرات ماده و پادماده همدیگر را خنثی کردند. اگر مقدار ماده و پادماده یکسان بود، این دو ذره همدیگر را خنثی می‌کردند. اما خوشبختانه (برای ما) مقدار ماده نسبت‌ به پادماده در گیتی، کمی بیشتر است. دانشمندان امیدوارند بتوانند با LHC پادماده را مشاهده کنند. این کار به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چرا چنین تفاوت بسیار‌اندکی میان مقدار ماده و پادماده درزمان شروع گیتی وجود داشته است.

ماده‌ی تاریک همچنین ممکن است نقش مهمی در پژوهش LHC بازی کند. درک فعلی ما از گیتی می‌گوید که ماده‌ای که می‌توانیم آن را مشاهده کنیم، تنها حدود ۴ درصد از کل ماده‌ای است که باید وجود داشته باشد. وقتی به‌حرکت کهکشان‌ها و سایر اجسام آسمانی نگاه می‌کنیم، باتوجه به حرکت آنها متوجه می‌شویم که ماده‌ی بیشتری در گیتی نسبت‌ به آن چیزی که تابه‌حال شناسایی کرده‌ایم وجود دارد. دانشمندان این ماده‌ی غیرقابل تشخیص را ماده‌ی تاریک نامیده‌اند. ماده‌ی قابل مشاهده و ماده‌ی تاریک روی‌هم ۲۵ درصداز گیتی را تشکیل می‌دهند. سه‌چهارم بقیه از نیرویی به‌نام انرژی تاریک به‌دست می‌آید. انرژی تاریک، یک انرژی نظری است که به توسعه گیتی نسبت داده می‌شود. دانشمندان امیدوارند که آزمایشات‌شان شواهد بیشتری برای وجود ماده تاریک و انرژی تاریک ارائه دهد و یا حداقل شواهدی ارائه دهد که حاکی‌از وجود یک نظریه جایگزین باشد.

برخورددهنده‌ی هادرونی بزرگ یکی از نمادهای فناوری و پیشرفت بشر در عصر جدید است که روزنه‌هایی جدید از ساختار جهان هستی را به‌روی ما می‌گشاید.

یک ماشین چرخشی عظیم در جایی بین مرز فرانسه و سوئیس، در ۱۰۰ متری زیرزمین واقع شده است و قرار است اسرار گیتی را برای ما آشکار کند. البته براساس گفته بعضی‌ از افراد این ماشین می‌تواند حیات را از روی زمین حذف کند. درهرصورت این ماشین، بزرگ‌ترین ماشین دنیاست و قرار است کوچک‌ترین ذرات دنیا را مورد بررسی قرار دهد. نام ماشین یادشده، برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC) است.

برخورددهنده هادرونی بزرگ بخشی‌ از پروژه‌ی سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای ملقب به سرن است. این برخورددهنده به مجموعه‌ی شتاب‌دهنده خارج ژنو سوئیس ملحق می‌شود. زمانی‌ که این برخورددهنده روشن شود، پرتوهایی از پروتون و یون را با سرعتی نزدیک‌ به سرعت نور پرتاب خواهد کرد. این دستگاه باعث خواهد شد تا ذرات بایکدیگر برخورد کنند و سپس حوادث ناشی‌ از برخورد آنها را ثبت خواهد کرد. دانشمندان امیدوارند که این حوادث بتوانند اطلاعات بیشتری درمورد چگونگی شروع گیتی و اینکه جهان از چه‌موادی تشکیل شده است، در اختیار ما قرار دهند.

شتاب دهنده هادرونیمهندسان درحال نصب یک آهن‌ربای بزرگ در برخورددهنده هادرونی بزرگ

LHC جاه‌طلبانه‌ترین و قدرتمندترین شتاب‌دهنده‌ی ذراتی است که تابه‌حال ساخته شده است. هزاران دانشمند از صدها کشور باهم و به‌صورت رقابتی روی آن کار می‌کنند تا به کشفیات و حقایق جدیدی دست یابند. در محدوده‌ی LH‌C، شش موقعیت و مکان وجود دارد که برای انجام آزمایشات مختلف، اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند. گاهی‌ اوقات پیش می‌آید که نتایج جدید به‌دست‌آمده از این آزمایش‌ها توسط چند نفر به‌طور یکسان و همزمان به‌دست می‌آید، بنابراین دانشمندان سعی می‌کنند اولین نفری باشند که اطلاعات جدید و مهمی را کشف کرده است.

هدف LHC یا برخورددهنده هادرونی بزرگ، افزایش دانش ما درمورد گیتی است. بااینکه ممکن است کشفیات دانشمندان به کاربرد عملی نیز منتج شود، ولی باید متذکر شویم که دلیل کار صدها دانشمند و مهندس از ساخت این ماشین، تنها این نیست. درواقع هدف از ساخت این ماشین، افزایش درک و آگاهی ما است. با در نظر گرفتن اینکه هزینه‌های این ماشین میلیاردها دلار است و اینکه نیازمند همکاری صدها کشور است، نبود کاربرد عملی در آن باعث تعجب است.

برخورددهنده هادرونی بزرگ دقیقا به‌دنبال چیست؟

دانشمندان در تلاشی برای درک گیتی (اینکه چگونه کار می‌کند و ساختار اصلی آن چیست) نظریه‌ی مدل استاندارد را مطرح کردند. این نظریه سعی‌ در تعریف و توضیح ذرات بنیادی‌ای دارد که دنیا را به این شکل درآورده‌اند. این نظریه عناصر نظریه نسبیت و نظریه کوانتوم را ادغام می‌کند و همچنین با ۳ مورد از ۴ نیروی اساسی گیتی، یعنی نیروی هسته‌ای قوی، نیروی هسته‌ای ضعیف و نیروی الکترومغناطیس سروکار دارد، ولی با اثرات نیروی چهارم یعنی گرانش کاری ندارد.

مدل استاندارد چند حدس درخصوص گیتی مطرح می‌کند که بسیاری‌ از آنها براساس یافته‌های آزمایشی، صحیح هستند. اما چندین مورد از این مدل وجود دارند که هنوز اثبات نشده‌اند. یکی‌ از این موارد ذره نظری بوزون هیگز است.

ذره‌ی بوزون هیگز احتمالا بتواند به پرسش‌ها درمورد جرم جواب دهد، مثلا اینکه چرا ماده جرم دارد؟ دانشمندان ذره‌هایی را کشف کرده‌اند که جرم ندارند، مثل نوترینو. سوال اینجاست که چرا برخی‌ از ذرات جرم دارند و بعضی دیگر ندارند؟ دانشمندان ایده‌های زیادی برای توضیح وجود جرم مطرح کرده‌اند. ساده‌ترین ایده‌ مربوط‌به مکانیزم هیگز است. این نظریه می‌گوید که به‌دلیل وجود یک ذره و نیروی میانجی مرتبط با آن، برخی‌ از ذرات جرم دارند. این ذره‌ی نظری (بوزون هیگز) هرگز مشاهده نشده است و شاید اصلا وجود نداشته باشد. بعضی‌از دانشمندان امیدوارند که ماشین LHC به آنها برای کشف شواهد وجود ذره بوزون هیگز کمک کند. بعضی‌ دیگر هم امیدوارند که این ماشین اطلاعات جدیدی را به ما بدهد که ما هنوز چیزی درمورد آنها نمی‌دانیم.

برخورد دهنده هادرونی بزرگ

سوال دیگری که دانشمندان درمورد ماده دارند، مربوط به شرایط اولیه گیتی می‌شود. در لحظات ابتدایی پیدایش گیتی، ماده و انرژی جفت بودند و بعداز اینکه جدا شدند، ذرات ماده و پادماده همدیگر را خنثی کردند. اگر مقدار ماده و پادماده یکسان بود، این دو ذره همدیگر را خنثی می‌کردند. اما خوشبختانه (برای ما) مقدار ماده نسبت‌ به پادماده در گیتی، کمی بیشتر است. دانشمندان امیدوارند بتوانند با LHC پادماده را مشاهده کنند. این کار به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چرا چنین تفاوت بسیار‌اندکی میان مقدار ماده و پادماده درزمان شروع گیتی وجود داشته است.

ماده‌ی تاریک همچنین ممکن است نقش مهمی در پژوهش LHC بازی کند. درک فعلی ما از گیتی می‌گوید که ماده‌ای که می‌توانیم آن را مشاهده کنیم، تنها حدود ۴ درصد از کل ماده‌ای است که باید وجود داشته باشد. وقتی به‌حرکت کهکشان‌ها و سایر اجسام آسمانی نگاه می‌کنیم، باتوجه به حرکت آنها متوجه می‌شویم که ماده‌ی بیشتری در گیتی نسبت‌ به آن چیزی که تابه‌حال شناسایی کرده‌ایم وجود دارد. دانشمندان این ماده‌ی غیرقابل تشخیص را ماده‌ی تاریک نامیده‌اند. ماده‌ی قابل مشاهده و ماده‌ی تاریک روی‌هم ۲۵ درصداز گیتی را تشکیل می‌دهند. سه‌چهارم بقیه از نیرویی به‌نام انرژی تاریک به‌دست می‌آید. انرژی تاریک، یک انرژی نظری است که به توسعه گیتی نسبت داده می‌شود. دانشمندان امیدوارند که آزمایشات‌شان شواهد بیشتری برای وجود ماده تاریک و انرژی تاریک ارائه دهد و یا حداقل شواهدی ارائه دهد که حاکی‌از وجود یک نظریه جایگزین باشد.

پژوهش در مرکز شتاب‌دهنده و کار با مواد شگفت‌انگیز

اگر ذرات نظری، پادماده، و انرژی تاریک طبیعی نباشند، برخی‌از دانشمندان معتقدند که LHC می‌تواند به‌کشف شواهدی مبنی‌بر ابعاد دیگری کمک کند. ما ظاهرا در دنیایی زندگی می‌کنیم که دارای ۴ بعد است: سه بعد فضایی و بعد زمان. اما برخی‌از فیزیکدانان معتقدند که شاید ابعادی وجود داشته باشند که ما هنوز آنها را درک نکرده باشیم. برخی‌از نظریه‌ها تنها زمانی‌ معنا پیدا می‌کنند که گیتی ابعاد بیشتری داشته باشد. به‌عنوان مثال، یکی‌از نسخه‌های نظریه ریسمان به‌وجود حداقل ۱۱ بعد نیازمند است.

شاید ابعادی وجود داشته باشند که ما هنوز آنها را درک نکرده باشیم

نظریه‌پردازان ریسمان امیدوارند که LHC بتواند شواهدی برای پشتیبانی‌از مدل گیتی مطرح‌شده توسط آنها ارائه دهد. طبق نظٰریه ریسمان، اساس ساختمان سازنده گیتی، ذرات نیستند، بلکه ریسمان‌ها هستند و ماده در اساسی‌ترین صورت خود ذره نیست، بلکه ریسمان‌مانند است. ریسمان‌ها می‌توانند پایانی باز یا بسته داشته باشند، و همچنین مثل تارهای گیتار ارتعاش داشته باشند. ارتعاشات گوناگون، ریسمان‌ها را به شکل اشیای گوناگون ظاهر می‌کند. یک ریسمان مرتعش می‌تواند به‌شکل یک الکترون دربیاید. ریسمان مرتعش دیگری هم می‌تواند به‌شکل یک نوترینو دربیاید. برخی‌از دانشمندان از نظریه ریسمان انتقاد می‌کنند و می‌گویند که شواهدی مبنی‌بر پشتیبانی‌ از این نظریه وجود ندارد. نظریه‌ی ریسمان، گرانش را وارد مدل استاندارد می‌کند که دانشمندان باید برای این‌کار یک نظریه اضافی مطرح کنند. این نظریه همچنین نظریه نسبیت عام و میدان‌های کوانتومی را به‌هم مرتبط می‌سازد. با این حال هنوز اثباتی برای وجود نظریه‌ی ریسمان وجود ندارد. این‌ها بسیار کوچک‌تر از حدی هستند که بتوان آنها را مشاهده کرد و در حال‌ حاضر راهی برای تست و بررسی آنها وجود ندارد. به‌همین‌دلیل برخی‌ از دانشمندان این نظریه را بیشتر شبیه‌به یک فلسفه می‌دانند تا علم.

شتاب دهنده هادرونی سرناین سختمان، مکانی است که تجهیزات پژوهشی در ۱۰۰ متری بالای سیم‌لوله فشرده میونی در آن قرار دارد

نظریه‌پردازان ریسمان امیدوارند که LHC نظر منتقدان را تغییر دهد. آنها به‌دنبال نشانه‌هایی از ابرتقارن می‌گردند. طبق مدل استاندارد، هر ذره‌ای یک پادذره دارد. به‌عنوان مثال، پادذره الکترون (ذره‌ای با بار منفی)، پوزیترون است. طبق ابرتقارن، ذرات همچنین دارای ابرجفت هستند که این ابرجفت‌ها درعوض دارای ذرات مقابل خوشان هستند. این بدین معناست که هر ذره، سه ذره متقابل با خودش دارد. اگرچه تابه‌حال نشانی‌ از این ابرجفت‌ها دیده نشده است، ولی نظریه‌پردازان امیدوارند که LHC بتواند وجود آنها را اثبات کند. ابرجفت می‌تواند به‌طور بالقوه ماده تاریک را توضیح دهد و یا گرانش را وارد مدل استاندارد کند.

شتاب‌دهنده هادرونی بزرگ از نگاه اعداد

برخورددهنده هادرونی بزرگ یک ماشین بزرگ و قدرتمند متشکل‌ از ۸ بخش است. هر بخش یک حالت تونلی دارد که به‌وسیله‌ی بخش اتصال به دیگری وصل است. محدوده LHC حالت یک تونل ۲۷ کیلومتری دارد. لوله‌های شتاب‌دهنده و اتاق‌های برخورد ۱۰۰ متر زیر زمین هستند. دانشمندان و مهندسان ازطریق آسانسور‌ها و راه پله‌های موجود در چندین نقطه‌ی محدوده LHC به تونل خدمات ماشین دسترسی دارند. سرن سازه‌هایی روی زمین می‌سازد تا دانشمندان درآنجا به جمع‌‌آوری و تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده‌ از LHC بپردازند.

LHC از آهن‌رباهایی برای هدایت اشعه‌های پروتون که سرعتی معادل ۹۹.۹۹ درصد سرعت نور را دارند، استفاده می‌کند. این آهن‌رباها بسیار بزرگ هستند و اکثر آنها وزنی چند تنی دارند. چیزی حدود ۹۶۰۰ آهن‌ربا در LHC وجود دارد. این آهن‌رباها تا دمای ۱.۹ درجه کلوین (منفی ۲۷۱ درجه سلسیوس) خنک می‌شوند. این دما حتی‌ از دمای خلأ فضای بیرونی سردتر است.

هسته مغناطیسی برخورددهنده هادرونی بزرگ هسته مغناطیسی برخورددهنده هادرونی بزرگ

اشعه‌های پروتونی داخل LHC، ازطریق لوله‌هایی که سرن آنها را خلأ ماورای بالا می‌نامد، عبور می‌کنند. دلیل ساخت خلأ این چنینی، جلوگیری‌ از برخورد پروتون‌ها با ذرات، قبل‌ از رسیدن آنها به نقاط برخورد مناسب است. حتی یک مولکول گاز هم می‌تواند آزمایش را با شکست مواجه کند.

مقدار داده‌های جمع‌آوری‌شده هنگام آزمایش‌ها به چیزی حدود ۷۰۰ مگابایت برثانیه می‌رسد

در محدوده‌ی LHC شش منطقه وجود دارد که مهندسان می‌توانند در آنجا آزمایش‌های خود را انجام دهند. اگر بخواهیم این مناطق را تشبیه کنیم باید بگوییم که هرمنطقه شبیه‌ به یک میکروسکوپ با دوربین دیجیتال است؛ بعضی‌ از این میکروسکوپ‌ها بسیاربزرگ هستند: آزمایش اطلس یک دستگاه به‌طول ۴۵ متر، ارتفاع ۲۵ متر ، و وزن ۵۴۴۳ هزار کیلوگرم است.

LHC و آزمایش‌های مرتبط‌ به آن دارای ۱۵۰ میلیون حسگر هستند. این حسگرها داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به سیستم‌های پردازشی مختلف می‌فرستند. طبق اعلام سرن، مقدار داده‌های جمع‌آوری‌شده هنگام آزمایش‌ها به چیزی حدود ۷۰۰ مگابایت برثانیه می‌رسد. اگر اساس کار آزمایش‌ها را به‌طور سالانه بررسی کنیم، LHC چیزی حدود ۱۵ پتابایت داده جمع‌آوری می‌کند. هر پتابایت، یک میلیون گیگابایت است. این مقدار داده درهرسال چیزی معادل ۱۰۰هزار DVD است.

مروری کلی بر آزمایشات برخورددهنده بزرگ هادرونیمروری کلی بر آزمایشات برخورددهنده بزرگ هادرونی

راه‌اندازی LHC انرژی زیادی مصرف می‌کند. سرن تخمین می‌‌زند که مصرف برق سالانه برای این برخورددهنده چیزی حدود ۸۰۰ هزار مگاوات ساعت خواهد بود. این رقم حتی بالاتر از این هم می‌تواند برود، ولی این ماشین قرار نیست در ماه‌های زمستان کار کند. طبق اعلام سرن، هزینه‌ی این انرژی ۱۹ میلیون یورو است. هزینه برق آن به‌ازای هرسال چیزی حدود ۳۰ میلیون دلار است و هزینه ساخت این مجموعه بالغ‌بر ۶ میلیارد دلار است.

شتاب‌دهنده و برخورد دادن پروتون‌ها

قاعده LHC بسیار ساده است. اول ۲ اشعه از ذرات در ۲ مسیر شلیک می‌شود، یکی در جهت عقربه‌های ساعت و دیگری درخلاف جهت عقربه‌های ساعت. به اشعه‌ها شتاب می‌دهند تا سرعت آنها به نزدیکی سرعت نور برسد. سپس اشعه‌ها را به‌سمت یکدیگر هدایت می‌کنند، تا ببینند چه اتفاقی می‌افتد.

تجهیزات مورد نیاز برای رسیدن به چنین هدفی بسیار پیچیده است. LHC تنها یک بخش‌ از مجموعه‌ی کلی شتاب‌دهنده‌ی سرن است. قبل‌ از اینکه پروتون‌ها یا یون‌ها وارد LHC شوند، باید یک سری اقدامات انجام شود.

بیایید نگاهی‌ به پروتون در روندی که در LHC طی می‌کند، بیندازیم. ابتدا دانشمندان باید الکترون‌ها را از اتم‌های هیدروژن جدا کنند تا پروتون به‌دست آید. سپس پروتون‌ها وارد ماشین شتاب‌دهنده ذره‌ای خطی ۲ می‌شوند. این ماشین، پروتون‌ها را به‌سمت شتاب‌دهنده دیگری به‌نام تقویت‌کننده سنکروترون پروتون شلیک می‌کند. این ماشین‌ها از دستگاه‌هایی به‌نام حفره‌ی فرکانس رادیویی برای شتاب‌ دادن به پروتون‌ها استفاده می‌کنند. این حفره‌ها دارای یک میدان الکتریکی فرکانس رادیویی هستند که سرعت اشعه‌های پروتون را افزایش می‌دهد. آهن‌رباهای بزرگ، میدان مغناطیسی لازم برای حفظ مسیر اشعه‌های پروتون را تولید می‌کنند. اگر این جریان را به یک اتومبیل تشبیه کنیم، حفره‌های فرکانس رادیویی شتاب‌دهنده، و آهنرباها، فرمان اتومبیل هستند. زمانی‌که یک اشعه‌ی پروتونی به سطح انرژی مناسب برسد، تقویت‌کننده سنکروترون پروتون، آن را به شتاب‌دهنده دیگری به‌نام ابرسنکروترون پروتون می‌فرستد. سرعت اشعه‌ها بازهم افزایش می‌یابد. سپس اشعه‌ها به دو خوشه و دسته تقسیم می‌شوند. هر دسته دارای ۱/۱ در ۱۰ به‌توان ۱۱ پروتون است و به‌ازای هر اشعه، ۲۸۰۸ دسته وجود دارد. ابرسنکروترون پروتون اشعه‌ها را به LHC می‌فرستد که یکی‌از اشعه‌ها درجهت عقربه‌های ساعت و دیگری درخلاف جهت عقربه‌های ساعت حرکت می‌کنند.

مدلی‌از برخورددهنده هادرونی بزرگ در مرکز بازدید سرن در ژنومدلی‌از برخورددهنده هادرونی بزرگ در مرکز بازدید سرن در ژنو

اشعه‌ها داخل LHC به شتاب‌گرفتن ادامه می‌دهند. این شتاب‌گرفتن به مدت ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. اشعه‌ها وقتی به بالاترین سطح‌از سرعت رسیدند، هرثانیه ۱۱۲۴۵ بار مسیر LHC را طی می‌کنند. این دو اشعه در یکی‌ از ۶ محل شناسایی LHC همگرایی دارند. در این محل، هرثانیه ۶۰۰ میلیون برخورد به‌وجود می‌آید.

وقتی دو پروتون بایکدیگر برخورد می‌کنند، به ذرات کوچک‌تری شکسته می‌شوند که شامل ذراتی زیراتمی به‌نام کوارک و نیرویی به‌نام گلوئون می‌شود. کوارک‌ها بسیار بی‌ثبات هستند و در یک ثانیه واپاشی می‌شوند. حسگرهای شناسایی با ردیابی مسیر ذرات زیراتمی، اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و سپس این اطلاعات را به شبکه‌ای از سیستم‌های کامپیوتری می‌فرستند.

هر پروتونی با پروتون دیگر برخورد نمی‌کند. حتی باوجود ماشین پیشرفته‌ای مثل LHC، بازهم هدایت اشعه‌های ذراتی به‌کوچکی پروتون‌ها غیرممکن است، بنابراین هر ذره با دیگری برخورد خواهد کرد. پروتون‌هایی که بایکدیگر برخورد نکنند، همین‌گونه به‌روند خود ادامه خواهند داد تا از بخش تخلیه خارج شوند. بخشی وجود دارد که از جنس گرافیت است و اشعه‌ها را جذب می‌کند. بخش تخلیه اشعه قادر است اشعه‌هایی را که عملکرد اشتباهی در LHC دارند به خود جذب کند.

شناساگرهای شتاب‌دهنده

LHC دارای ۶ محل یا منطقه شناسایی در محدوده‌ی خودش است. این ۶ محل داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و آزمایش‌هایی را انجام می‌دهند. برخی‌از این آزمایش‌ها برای به‌دست آوردن اطلاعات یکسانی انجام می‌شود، هرچند که روش انجام آنها بایکدیگر متفاوت است. ۴ محل شناسایی اصلی و ۲ محل کوچک‌تر در محدوده LHC وجود دارند.

محل شناسایی اطلس، بزرگ‌ترین محل شناسایی در بین این ۶ محل است. اطلس طولی ۴۶ متری، ارتفاعی ۲۵ متری و عرضی ۲۵ متری دارد. در هسته‌ی اطلس، دستگاهی به‌نام ردیاب داخلی وجود دارد. این ردیاب تکانه عبور ذرات از شناساگر اطلس را شناسایی و تحلیل می‌کند. در اطراف ردیاب داخلی، یک کالری‌متر وجود دارد که انرژی ذرات را با جذب آنها اندازه‌گیری می‌کند. دانشمندان می‌توانند با بررسی مسیر ذرات، اطلاعاتی درمورد آنها به‌دست بیاورند.

شناساگر اطلس، همچنین دارای یک طیف‌سنج میونی است. میون‌ها ذراتی با بار منفی هستند که ۲۰۰ برابر سنگین‌تر از الکترون‌ها هستند. میون‌ها می‌توانند بدون اینکه متوقف شوند از کالری‌‌متر عبور کنند و درواقع تنها ذره‌ای هستند که می‌توانند این کار را انجام دهند. طیف‌سنج میونی اطلس، تکانه هر میون را با حسگرهای ذرات باردار، اندازه‌گیری می‌کند. این حسگرها می‌توانند نوسانات میدان مغناطیسی اطلس را شناسایی کنند.

پیتر هیگزپیتر هیگز، فردی که نام بوزون هیگز از نام او گرفته شده است، درحال قدم زدن در برخورددهنده هادرونی بزرگ

سیم‌لوله فشرده میونی (CMS)، یک شناساگر و آزمایش بزرگ دیگر است. CMS مانند اطلس، یک شناساگر همه‌منظوره است که ذرات زیراتمی را هنگام برخورد‌ها، شناسایی و اندازه‌گیری می‌کند. CMS داخل یک آهن‌ربای سیم‌لوله بزرگ است که می‌تواند یک میدانی مغناطیسی با قدرتی حدود ۱۰۰ هزار برابر قوی‌تر از میدان مغناطیسی کره‌زمین بسازد.

سپس نوبت‌به آلیس می‌رسد که یک آزمایش برخورد یون بزرگ است. مهندسان آلیس را برای مطالعه برخورد‌های بین یون‌های آهن طراحی کرده‌اند. دانشمندان امیدوارند با برخورد یون‌های آهن در انرژی بالا، شرایطی شبیه‌به دقیقا بعد‌ از مه‌بانگ را بازسازی کنند. آنها انتظار دارند که یون‌ها به ترکیبی‌ از کوارک و گلوئون تجزیه شوند. یکی‌ از بخش‌های اصلی آلیس، اتاقک پروجکشن زمان است که مسیرهای ذرات را بررسی و بازسازی می‌کند. آلیس هم مانند اطلس و CMS، دارای یک طیف‌سنج میونی است.

آزمایش بعدی، LHCB یا LHC زیبایی است! هدف LHCB جست‌وجوی شواهدی برای وجود پادماده است. LHCB این کار را با جست‌وجوی ذره‌ای به نام کوارک زیبایی انجام می‌دهد. مجموعه‌ای از زیرشناساگرها در اطراف نقطه برخورد، ۲۰ متر در درازای آن کشیده شده‌اند. این شناساگرها با محدوده حرکتی کمی که دارند می‌توانند به‌طور دقیق ذرات کوارک زیبایی را دریافت کنند. این ذرات بسیار بی‌ثبات هستند و سریعا واپاشی می‌شوند.

یکی‌ از دو بخش کوچک از ۶ آزمایش، TOTAM یا اندازه‌گیری سطح مقطع پراکنده و کشسان است. این آزمایش سایز پروتون‌ها و تابندگی (توان تابشی) LHC را اندازه‌گیری می‌کند. تابندگی در فیزیک ذرات، به میزان دقت تولید برخورد توسط شتاب‌دهنده ذرات اشاره دارد.

درنهایت به بخش LHCF می‌رسیم. این آزمایش اشعه‌های کیهانی را در یک محیط کنترل‌شده، شبیه‌سازی می‌کند. هدف این آزمایش کمک‌ به دانشمندان برای طراحی آزمایشات گسترده برای مطالعه طبیعی برخورد اشعه‌های کیهانی است.

هرمحل آزمایش دارای تیمی از محققان است و هرتیم از چندده تا بیش‌ از هزار دانشمند تشکیل شده است. در برخی‌ از موارد، این دانشمندان به‌دنبال اطلاعات یکسانی می‌گردند. کشف اطلاعات جدید برای این دانشمندان همانند یک مسابقه است که همگی سعی دارند زودتر از بقیه اطلاعات جدیدی در فیزیک را کشف کنند.

اما سوال این‌جاست که این دانشمندان چگونه اطلاعات به‌دست آمده‌از این آزمایشات را مدیریت می‌کنند؟

محاسبه‌ داده‌های شتاب‌دهنده بزرگ چگونه انجام می‌شود؟

دانشمندان هرساله ۱۵ پتابایت (۱۵ میلیون گیگابایت) توسط LHC جمع‌آوری می‌کنند و وظیفه سنگینی درقبال این اطلاعات دارند. چگونه می‌توان این مقدار اطلاعات را پردازش کرد؟ ازکجا باید بدانیم که کدام قسمت‌ از این اطلاعات مفید و برجسته است؟ حتی اگر از یک ابررایانه هم استفاده شود، پردازش این حجم از اطلاعات هزاران ساعت طول خواهد کشید. بااین‌ حال، بازهم LHC به جمع‌آوری اطلاعات خود ادامه می‌دهد.

راه‌حل سرن برای این مشکل، شبکه محاسباتی مشبک LHC است. گرید شبکه‌ای از کامپیوترهایی است که هرکدام از آنها می‌توانند تکه‌ای از اطلاعات را تحلیل کنند. زمانی‌که یک کامپیوتر تحلیل خود را تکمیل می‌کند، یافته‌هایش را به یک کامپیوتر متمرکز می‌فرستد و تکه‌ی جدیدی‌ از اطلاعات را برای تحلیل دریافت می‌کند. تازمانی‌که دانشمندان بتوانند داده‌ها را قسمت‌بندی کنند، این سیستم به‌خوبی کار می‌کند. در صنعت کامپیوتر به‌چنین شیوه‌ای رایانش مشبک می‌گویند.

دانشمندان سرن تصمیم گرفتند روی استفاده‌ از تجهیزات به‌نسبت ارزان برای محاسبات خود تمرکز کنند. سرن به‌جای خرید پردازنده‌ها و سرورهای داده فوق‌پیشرفته، روی سخت‌افزارهای خارج‌ از رده‌ای تمرکز کرد که تنها در شبکه خوب کار کند. شیوه‌ی آنها بسیار شبیه‌به استراتژی گوگل است. خریدن تعداد زیادی سخت‌افزار متوسط، بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از خرید تنها تعداد محدودی از تجهیزات پیشرفته است.

انجلا مرکل و مرکز شتاب دهنده سرنآنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به‌همراه گروهی‌از مهندسان درحال بازدید‌از برخورددهنده هادرونی بزرگ

شبکه‌ی کامپیوترها با استفاده‌ از نرم‌افزار میان‌افزار قادر است اطلاعات هر آزمایش انجام‌شده در LHC را ذخیره و تحلیل کند. ساختار این سیستم طبق سازمان‌های زیر تقسیم‌بندی شده است:

· سازمان ۰، سیستم محاسباتی سرن و اولین جایی است که اطلاعات را پردازش می‌کند و آنها به تکه‌هایی برای سایر سازمان‌ها تقسیم می‌کند.

· سازمان ۱، دارای ۱۲ محل در چندین کشور است و داده‌های سرن را توسط اتصالات کامپیوترها دریافت می‌کند. این اتصالات قادرند تا داده‌ها را با سرعت ۱۰ گیگابایت برثانیه انتقال دهند. مکان‌های سازمان ۱ داده‌ها را پردازش می‌کنند و آنها را برای فرستادن به شبکه مشبک تقسیم می‌کنند.

· سازمان ۲، دارای بیش‌از ۱۰۰ محل است که این محل‌ها به سازمان ۱ متصل هستند. اکثر این محل‌ها، دانشگاه‌ یا موسسه‌های علمی هستند. هرمحلی دارای کامپیوترهای متعددی برای پردازش و تحلیل داده‌ها است. وقتی کار پردازش تکمیل می‌شود، محل‌ها داده‌ها را به سیستم سازمان‌ برمی‌گردانند. اتصال بین سازمان ۱ و ۲ یک اتصال شبکه‌ای استاندارد است.

هرمحلی در سازمان ۲ به هرمحلی در سازمان ۱ دسترسی دارد. دلیل این امر آن است که به موسسات و دانشگاه‌ها این اجازه داده شود که روی پژوهش‌ها و اطلاعات خاص تمرکز کنند. یکی‌از چالش‌های مربوط‌به یک شبکه بزرگ، امنیت داده‌هاست. سرن اذعان کرد که نمی‌تواند برای حفظ شبکه به فایروال‌ها متکی باشد، چراکه مقدار ترافیک داده‌های سیستم بسیار زیاد است. درعوض، سیستم متکی‌ به اقدامات تعیین‌هویت و اصالت‌سنجی است تا از دسترسی غیرمجاز به داده‌های LHC جلوگیری کند.

برخی‌از افراد می‌گویند که نگرانی درمورد امنیت داده‌ها جای بحث دارد، چراکه آنها فکر می‌کنند LHC درنهایت کل دنیا را نابود خواهد کرد. آیا واقعا ممکن است چنین چیزی رخ دهد؟

آیا شتاب‌دهنده هادرونی بزرگ می‌تواند باعث نابودی دنیا شود؟

LHC به دانشمندان اجازه می‌دهد تا برخوردهای ذرات را در سطوح انرژی خیلی بالاتر‌از هر آزمایش قبلی‌ای مشاهده کنند. برخی‌از افراد نگران‌ هستند که چنین واکنش قدرتمندی می‌تواند مشکلات زیادی برای سیاره زمین به‌وجود بیاورد. درواقع تعدادی‌از افراد آنقدر نگران این موضوع هستند که شکایتی علیه سرن برای تعلیق فعالیت‌های LHC تنظیم کردند. در مارس ۲۰۰۸، والتر وگنر، افسر سابق امنیت هسته‌ای و لوئیس سانچو، یک دادخواهی را در دادگاه منطقه هاوایی آمریکا رهبری کردند. آنها ادعا می‌کردند که LHC می‌تواند کل دنیا را نابود کند.

اساس نگرانی آنها چه‌ بود؟ آیا LHC می‌تواند چیزی خلق کند که دنیا و حیات را نابود کند؟ دقیقا چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟ یک ترس و نگرانی درمورد LHC این است که می‌تواند سیاه‌چاله به‌وجود بیاورد. سیاه‌چاله‌ها مناطقی هستند که ماده در نقطه‌ای با چگالی بی‌نهایت سقوط می‌کند. دانشمندان سرن اعتراف کردند که LHC می‌تواند سیاه‌چاله خلق کند؛ ولی همچنین گفتند که این سیاه‌چاله‌ها اندازه‌ای ریزاتمی دارند و فورا ازبین می‌روند. در نقطه‌‌ی مقابل، اخترشناسان حوزه سیاه‌چاله‌ها، نتایج فروپاشی ستاره‌ها در خودشان را مورد مطالعه قرار دادند. تفاوت زیادی میان جرم یک ستاره و جرم یک پروتون وجود دارد.

نگرانی دیگر این است که LHC ماده‌ای سمی به‌نام استرنجلت (که فعلا جنبه نظری دارد) تولید می‌کند. امکان به وجود آمدن چنین ماده‌ای بسیار نگران‌کننده است. کیهان‌شناسان معتقدند که استرنجلت‌ می‌تواند میدان گرانشی قدرتمندی را در دست ‌بگیرد و کل سیاره را به‌ یک توده‌ی بدون حیات تبدیل کند.

دانشمندان LHC، با چندین نظریه، این نگرانی را رد کردند. ابتدا گفتند که استرنجلت‌ فقط در حد نظریه است و هیچ‌کس تا‌به‌حال چنین ماده‌ای را در جهان مشاهده نکرده است. دوم اینکه میدان الکترومغناطیسی اطراف چنین ماده‌ای، ماده‌ی عادی را دفع می‌کند تا اینکه آن را به چیز دیگری تغییر دهد. سوم اینکه حتی اگر چنین ماده‌ای وجود داشته باشد، می‌تواند بی‌ثبات باشد و فورا نابود و واپاشی شود. چهارم اینکه اشعه‌های کیهانی پرانرژی باید چنین ماده‌ای را به‌طور طبیعی تولید کنند و ازآنجایی که زمین هنور سرپاست، پس مشکلی درمورد استرنجلت وجود ندارد.

کیهان

یکی از ذرات نظری دیگری که LHC ممکن است تولید کند، تک‌قطبی مغناطیسی است. این نظریه که توسط پل آدرین موریس دیراک مطرح شد این‌گونه می‌گوید که یک تک‌قطبی، ذره‌ای است که بار مغناطیسی واحدی دارد (یا شمال است یا جنوب) و دو بار را به‌طور همزمان ندارد. نگرانی مطرح‌شده از سوی وگنر و سانچو این بود که چنین ذراتی می‌توانند ماده را با بارهای مغناطیسی یکپارچه خود ازهم جدا کنند. دانشمندان سرن با این نظریه مخالفت کردند و گفتند که اگر تک‌قطبی وجود داشته باشد، دلیلی برای ترسیدن‌ از این ذرات برای به‌وجود آوردن خرابی وجود ندارد. اما حداقل یک تیم از پژوهشکران به‌طور فعالانه به‌دنبال شواهدی از تک‌قطبی‌ها می‌گردد به این امید که LHC بتواند آن را تولید کند.

نگرانی‌های دیگری که درمورد LHC وجود دارد، ترس‌ از تشعشع و این حقیقت است که LHC می‌تواند پرانرژی‌ترین برخورد ذرات را روی زمین تولید کند. سرن گفت که LHC بسیار امن است و سپر ضخیمی از پوسته‌ی زمین به ضخامت ۱۰۰ متر (۳۲۸ پا) روی آن را پوشانده است. به‌علاوه، پرسنل هم اجازه ورود به سطح زیرین LHC را درهنگام انجام آزمایشا‌ها ندارند. دانشمندان درمورد برخوردها اشاره کردند که برخورد اشعه‌های کیهانی پرانرژی چیزی است که همیشه در طبیعت اتفاق می‌افتد. اشعه‌ها با خورشید، ماه، و سایر سیارات برخورد دارند و هیچ نشانی‌از آسیب‌دیدگی آنها وجود ندارد. این برخوردها در LHC هم در محیطی کاملا کنترل‌شده اتفاق می‌افتند.

آیا LHC می‌تواند دانش ما را درمورد گیتی افزایش دهد؟ آیا داده‌های جمع‌آوری‌شده پاسخ پرسش‌های ما را خواهند داد (یا اینکه سوالات بیشتری را به‌وجود خواهند آورد)؟ اگر آزمایشات گذشته صحیح باشند، احتمالا جواب این دوسوال مثبت خواهد بود.

 

منبع: زومیت

مهندسی بی‌نهایت: برخورددهنده هادرونی بزرگ
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

فیلتر تبلیغاتی کروم چیست و چگونه کار می‌کند


گوگل سرانجام به وعده‌ی خود عمل کرد و فیلتر تبلیغاتی را به مرورگر کروم افزود. در این مقاله با این ویژگی جدید بیشتر آشنا می‌شویم.

پس از یک‌ سال صحبت کردن در مورد ویژگی فیلتر تبلیغاتی کروم، سرانجام گوگل این ویژگی را به مرورگر کروم آورده است. کروم اولین مرورگری نیست که به فیلتر تبلیغاتی مجهز می‌شود؛ اما تصمیم گوگل شبیه به یک حمله‌ی پیشگیرانه در مقابل گرایش رو به افزایش کاربران به استفاده از ابزارهای مستقل مقابله با تبلیغات است. به‌ لطف تسلط کروم در دنیای مرورگرها، تصمیم گوگل می‌تواند تأثیر قابل توجهی در این زمینه داشته باشد.

بر اساس گزارش تحلیلی ارائه‌شده توسط Net Applications، در ماه ژانویه بیش از ۶۱٪ کاربران برای مرور وب از کروم استفاده می‌کنند. با توجه به این مسئله، وقتی گوگل تصمیمی اتخاذ کند، وب‌سایت‌ها نیز به‌ناچار از این تصمیمات پیروی خواهند کرد و قطعا عدم پیروی از تصمیمات گوگل می‌تواند به ضرر سایت‌ها تمام شود.

اما فیلتر تبلیغاتی کروم چیست و برای چه به‌وجود آمده است؟ همچنین شاید کنجکاو باشید که هدف از ایجاد این فیلتر تبلیغاتی چیست و چگونه کار می‌کند. برای دانستن پاسخ این پرسش‌ها در ادامه‌ی این مطلب با زومیت همراه باشید.

فیلتر تبلیغاتی کروم چیست؟

گوگل این ویژگی جدید کروم را Ad Filter یا «فیلتر تبلیغاتی» می‌نامد و از نام رایج Ad Blocker استفاده نمی‌کند؛ این نام به‌طور رایج برای ابزارهایی استفاده می‌شود که به مرورگرها اجازه می‌دهند تبلیغات را به‌طور کامل از صفحات وب حذف کنند. برخلاف این ابزارهای رایج که تبلیغات را حذف و مکان‌های مختص تبلیغات در صفحات وب را خالی می‌کنند، ابزار ارائه‌شده توسط گوگل تمام تبلیغات را حذف نمی‌کند. این ابزار جدید تنها شکل خاصی از تبلیغات را حذف می‌کند؛ تبلیغاتی که استانداردهای وضع‌شده توسط «ائتلاف تبلیغات بهتر» (CBA) را رعایت نمی‌کنند.

تبلیغات آزار دهنده

این ائتلاف چندین نوع مختلف از تبلیغات در رایانه‌های شخصی و گوشی‌های هوشمند را شناسایی کرده است که طبق تحقیقات انجام‌شده توسط این گروه، بیش از دیگر تبلیغات آنلاین آزاردهنده هستند.

در رایانه‌های شخصی، کروم از میان ۶ نوع تبلیغاتی، به‌ دنبال چهار نوع خاص می‌گردد که باید حذف شوند. این چهار نوع شامل پنجره‌هایی هستند که به‌طور ناگهانی باز می‌شوند (pop-up)، تبلیغاتی که تصویر یا صدا پخش می‌کنند، تبلیغاتی که روی صفحه‌ ظاهر می‌شوند و به‌سادگی نمی‌توان از شر آن‌ها خلاص شد و با یک شمارنده‌ی زمانی همراه هستند و همچنین تبلیغاتی که به‌طور دائم روی صفحه باقی می‌مانند و حتی در صورت اسکرول کردن، بیش از ۳۰ درصد صفحه را اشغال می‌کنند. در دستگاه‌های همراه اندرویدی و دستگاه‌هایی که از آی‌او‌اس استفاده می‌کنند، گوگل از میان ۱۲ نوع تبلیغاتی که در ابتدا مورد بررسی قرار گرفته است، به دنبال هشت نوع خاص خواهد بود.

تبلیغات غیرقابل قبول در کروم

تبلیغات غیر قابل قبول در کروم برای رایانه‌ها و دستگاه‌های همراه

گوگل در این زمینه سعی می‌کند با احتیاط پیش برود و به همین دلیل به‌جای عبارت ad blocker از عنوان فیلتر تبلیغاتی استفاده کرده است؛ چرا‌که نتیجه‌ی نهایی برای وب‌سایت‌هایی که هدف فیلتر تبلیغاتی کروم قرار می‌گیرند مشابه استفاده از ad blocker-ها خواهد بود و تمام تبلیغات حذف خواهند شد. نکته‌ای که در رابطه با این ابزار جدید گوگل کمتر به آن توجه شده این است که این ویژگی تبلیغات را به‌صورت موردی بررسی نمی‌کند؛‌ بلکه هر سایت به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد و ممکن است هدف فیلتر تبلیغاتی گوگل قرار گیرد.

فیلتر تبلیغاتی کروم چگونه کار می‌کند؟

فرایند بررسی یک وب‌سایت فرایندی چند مرحله‌ای است. گوگل کار خود را با بررسی خودکار نمونه‌ای از صفحات سایت شروع می‌کند و سپس بر اساس میزان تخطی از استانداردهای تعریف‌شده، به هر سایت یکی از رتبه‌های «قبول»، «اخطار» یا «عدم پذیرش» داده می‌شود.

دریافت رتبه‌ی اخطار بدین معنی است که برخی از تبلیغات سایت از استانداردهای تعریف‌شده پیروی نمی‌کنند و مدیر سایت باید پس از اصلاح مشکلات تقاضای بررسی مجدد به گوگل ارائه دهد. دریافت رتبه‌ی «عدم پذیرش» بدین معنی است که مشکلات متعددی در رابطه با تبلیغات یک وب‌سایت مشاهد شده و مدیر سایت ۳۰ روز فرصت دارد تا اصلاحات لازم را به انجام برساند و تقاضای بررسی مجدد کند. در صورتی که اصلاحات مد نظر گوگل به انجام نرسند، پس از این مدت ۳۰ روزه فیلتر تبلیغاتی روی این وب‌سایت اعمال می‌شود.

پس از اعمال فیلتر تبلیغاتی روی یک وب‌سایت، تبلیغات دست‌ کم به مدت ۳۰ روز از یک وب‌سایت حذف می‌شوند؛ چرا که انجام دومین بررسی وب‌سایت ۳۰ روز به‌ طول می‌انجامد. گوگل لیست سایت‌هایی را که مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند، به‌طور دائم روی سرورهای خود ذخیره می‌کند و از این «لیست سیاه» برای جستجوی آدرس سایت‌ها استفاده می‌کند. وقتی از سایتی به یکی از سایت‌های موجود در این لیست سیاه هدایت می‌شوید؛ گوگل نگاهی نیز به EasyList می‌اندازد؛ EasyList یک لیست منبع باز برای شناسایی و حذف تبلیغات و ستون فقرات اکثر ad blocker-های موجود است.

در صورتی که وب‌سایت در این لیست نیز ثبت شده باشد، کروم به‌طور دائم از نمایش تبلیغات در این وب‌سایت‌ها جلوگیری می‌کند. (اکثر تبلیغات توسط شرکت‌های تبلیغاتی سوم شخص ارائه می‌شوند، نه از سرور اصلی سایت‌ها). در هر صفحه‌ای که دست‌ کم یک تبلیغ حذف شده باشد، کروم با نشان دادن پیامی به کاربران نشان می‌دهد تبلیغات در آن صفحه حذف شده‌اند. در این پیام به کاربران توضیح داده می‌شود که «این وب‌سایت تبلیغات آزار‌دهنده نمایش می‌دهد» و همچنین کاربران می‌توانند ویژگی فیلتر تبلیغاتی را برای آن وب‌سایت غیر فعال کنند.

اعلانیه‌ی فیلتر تبلیغات در کروم

کاربران با یک اعلان کوچک از فیلتر شدن تبلیغات در صفحات آگاه می‌شوند

این نکته را به‌ خاطر بسپارید که وقتی یک سایت نمی‌تواند در بررسی تبلیغاتی گوگل نمره‌ی قبولی دریافت کند، تمام تبلیغات از آن وب‌سایت حذف می‌شوند و نه‌تنها تبلیغاتی که از قوانین گوگل پیروی نکرده‌اند. گوگل همواره از تشریح این مسئله طفره می‌رفت؛ اما در ماه دسامبر و در جریان کمپین ضد تبلیغات، این شرکت اعلام کرد که از ۲۶ بهمن (۱۵ فوریه) کروم تمام تبلیغات را به مدت ۳۰ روز از سایت‌هایی که تجربه‌ی تبلیغاتی مناسبی ارائه نمی‌دهند حذف خواهد کرد.

چرا گوگل به این کار دست زده است؟

در ژانویه‌ی سال ۲۰۱۶ گوگل ایده‌ی فیلتر تبلیغاتی را مطرح کرد و ضمن اشاره به‌ افزایش سالانه‌ی ۳۰ درصدی استفاده از ad blocker-ها، این مسئله را به ازدیاد تبلیغات ناراحت‌کننده و مزاحم نسبت داد. بر اساس توضیحات گوگل:

این مسئله [استفاده از ad blocker-ها] توانایی ناشران برای تولید محتوای مجانی را کاهش می‌دهد و بقای اکوسیستم وب را به خطر می‌اندازد.

Ad-Blocker

گوگل تلاش برای بهبود تجربه‌ی کاربری در کروم را به‌عنوان دلیلی برای محدود کردن تبلیغات مطرح کرده است؛ اما اغلب اوقات بر جلوگیری از کاهش اعتبار تبلیغات آنلاین نیز تأکید می‌ورزد. این مسئله تعجب برانگیز نیست؛‌ چرا‌که بخشی از برتری این شرکت در دنیای وب مدیون سود حاصل از کسب و کار تبلیغات گوگل است. به‌ویژه آن دسته از تبلیغات که حین استفاده از موتور جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند.

به همین دلیل هرچیزی که موجب خراب شدن وجهه‌ی تبلیغات آنلاین شود، می‌تواند به‌طور مستقیم بر درآمد گوگل از تبلیغات نیز تأثیر بگذارد. گوگل نیز مصمم است هرکاری انجام دهد تا از این مسئله جلوگیری کند.

یکی از مواردی که نشان می‌دهد منطق گوگل برای ارائه‌ی فیلتر تبلیغاتی متفاوت از دیگر سازندگان مرورگرها است، می‌توان در بیانیه‌ی گوگل برای فعال شدن ویژگی فیلتر تبلیغاتی مشاهده کرد. کریس بنتزل، یکی از مدیران مهندسی در تیم مرورگر گوگل، در وبلاگ این شرکت نوشت:

ما خوشحال هستیم که نتایج اولیه نشان می‌دهند دنیای فناوری در حال گذار از تجربه‌ی تبلیغاتی آزاردهنده است و مشتاقیم بیش از این با بازیگران فعلی این حوزه همکاری کنیم تا به آینده‌ای دست یابیم که در آن به فیلتر تبلیغاتی در کروم نیازی نداشته باشیم.

بنتزل در نوشته‌های خود آماری ارائه داد که نشان می‌داد بیش از ۴۰ درصد سایت‌هایی که در بررسی اولیه‌ی گوگل مورد پذیرش قرار نگرفته‌اند، تبلیغات توهین‌آمیز خود را حذف کرده‌اند تا بتوانند واجد شرایط تعیین‌شده توسط گوگل باشند.

در سوی دیگر مرورگرهایی که خبر از برخورد با تبلیغات یا دست کم برخی از انواع تبلیغات داده‌اند (برای مثال مرورگر Brave) به‌وضوح از افزایش کارایی مرورگرها در نتیجه‌ی رندر نشدن تبلیغات در صفحات وب خبر داده‌اند؛ اما از فواید طولانی‌مدت تبلیغات برای ناشران و نجات تبلیغات آن‌لاین سخنی به میان نیاورده‌اند.

فیلتر تبلیغاتی کروم چه تأثیری بر تجربه‌ی مرور صفحات خواهد داشت؟

اکثر افراد پس از نهم اسفند (پانزدهم فوریه) تفاوتی در تجربه‌ی استفاده از کروم احساس نکرده‌اند. طبق اعلام گوگل از میان ۱۰۰ هزار وب‌سایتی که پیش از فعال شدن ویژگی فیلتر تبلیغاتی مورد بررسی قرار گرفته بودند، تنها ۱.۵ درصد نتوانسته بودند استانداردهای ائتلاف تبلیغات بهتر را رعایت کنند. از این ۱.۵ درصد، تنها ۰.۹ درصد تعداد بیش از اندازه‌ای از انواع تبلیغات آزاردهنده نشان می‌دادند. به زبان ساده، از هر ۱۰۰ هزار وب‌سایت، کروم تنها تبلیغات ۱۴ سایت را حذف کرده است که عدد چندان بزرگی نیست.

ناشران چگونه می‌توانند از قرار گرفتن زیر ذره‌بین فیلتر تبلیغاتی معاف شوند؟

تا‌کنون پاسخ دقیقی از سوی ائتلاف تبلیغات بهتر به این سؤال مهم داده نشده است. این سازمان می‌گوید ناشرانی که به دنبال مجوز باشند و این مجوز را دریافت کنند از فیلتر تبلیغاتی کروم معاف خواهند شد. طبق اعلامیه‌ی منتشرشده توسط ائتلاف تبلیغات بهتر، گوگل می‌خواهد یکی از اعضایی باشد که امکان اعطای مجوز به ناشران را خواهند داشت.

نکته‌ی حائز اهمیت این است که چنین مجوزی دست کروم را در فیلتر کردن تبلیغات سایت‌ها خواهد بست. طبق اعلامیه‌ی ائتلاف:

گوگل به ائتلاف اطلاع داده است که در مرورگر کروم، تبلیغات شرکت‌هایی را که بر اساس پیش‌نیازهای این برنامه مجوز دریافت کرده‌اند فیلتر نمی‌کند.

ائتلاف تبلیغات بهتر برای اعطای مجوز به سایت‌ها (دست کم در حال حاضر) هزینه‌ای دریافت نمی‌کند. بر اساس بیانیه‌ی ائتلاف:

ثبت‌ نام ناشران علاقه‌مند در برنامه، به شرکت‌ها و دامنه‌های مربوطه اجازه خواهد داد به لیست ثبتی این برنامه اضافه شوند. ثبت‌ نام اولیه‌ی ناشران دست کم تا دهم تیرماه (۱ جولای) مجانی خواهد بود. پس از این تاریخ ثبت‌ نام ممکن است با دریافت هزینه انجام شود.

ائتلاف اعلام کرده است که در صورت دریافت هزینه برای ثبت‌ نام، این هزینه به‌صورت سالانه دریافت خواهد شد.

بعید است که ثبت‌نام سایت‌ها در برنامه‌ی دریافت مجوز تا ابد مجانی باشد و هیچ هزینه‌ای دریافت شود. ائتلاف در وب‌سایتِ خود به‌طور غیر مستقیم به این مسئله (دریافت هزینه) اشاره کرده و از مزایای ثبت‌ نام و دریافت مجوز در «برنامه‌ی تجربه‌ی تبلیغاتی بهتر» صحبت کرده است.

ائتلاف اعلام کرد:

این برنامه توسط ائتلاف تبلیغات بهتر ایجاد شده است تا از مأموریت خود برای بهبود تجربه‌ی کاربران در زمینه‌ی تبلیغات آنلاین حمایت کند و به استقبال از استانداردهای تبلیغات بهتر کمک کند.

ائتلاف اضافه کرده است که در صورت نیاز به پرداخت هرگونه هزینه، مبلغ لازم ۳۰ روز پیش از پایان برنامه‌ی موقت آزمایشی اعلام خواهد شد. این مسئله یکی دیگر از مواردی است که نشان می‌دهد پول می‌تواند در این برنامه نقش بازی کند.

 

منبع: زومیت

فیلتر تبلیغاتی کروم چیست و چگونه کار می‌کند
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

آموزش رفع مشکل پیغام فرمت format فلش مموری


فلش خود را به کامپیوتر متصل میکنید اما با اروری جهت فرمت کردن فلش مموری مواجه میشوید. این ارور دلایل متفاوتی دارد و تنها راه حل آن فرمت کردن فلش است. اما در بسیاری از موارد فلش مموری شما حتی فرمت هم نمیشود.

 

در این مواقع شما باید از روش دیگری برای فرمت کردن فلش استفاده کنید.

 

در این مطلب آموزش رفع مشکل پیغام فرمت format فلش مموری را برای شما آماده کرده ایم.

 

برای اینکار ابتدا از نوار جستجو عبارت cmd را تایپ کرده و وارد آن شوید.


در صفحه cmd فرمان diskpart را تایپ و Enter کنید.


فرمان list disk را تایپ و Enter کنید تا حافظه های وصل شده به کامپیوتر شما نمایش داده شود.


فرمان # select disk را تایپ و Enter کنید. (توجه داشته باشید که # را با شماره عدد نمایش داده شده در خط بالایی جایگزین کنید)


فرمان clean all را تایپ و Enter کنید. (در صورتی که این فرمان برای شما جواب نداد تمام مراحل را از اول شروع کنید و در این مرحله به جای clean all فقط clean را وارد و Enter کنید)


فرمان create partition primary را تایپ و Enter کنید.


فرمان select partition 1 را تایپ و Enter کنید.


فرمان active را تایپ و Enter کنید.


فرمان format fs=fat32 را تایپ و Enter کنید.


فرمان assign را تایپ و Enter کنید.


فرمان Exit را تایپ و Enter کنید تا از برنامه DiskPart خارج شوید.


فرمان Exit را دوباره تایپ کنید تا از cmd خارج شوید.


اکنون دوباره فلش مموری خود را باز کنید. این روش در بیشتر مواقع مشکل را برطرف خواهد کرد. اما اگر مشکل برطرف نشد، احتمال خرابی فیزیکی وجود دارد.

 

 منبع: سرزمین دانلود

سایر مقالات مربوط به فلش مموری

آموزش رفع مشکل پیغام فرمت format فلش مموری
انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

ایران - سیستان وبلوچستان - زاهدان

تمام حقوق این سایت متعلق به "پروژه های دانشجویی" میباشد.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما